Perheeseen kuulu vanhemmat pari, lasta ja neljä mummoa sekä viisi vaaria. Vaikka perhe tienaa hyvin, menee naapureilla paljon paremmin. Surullinen syy tilanteeseen löytyy perheenpään lottoinnosta. Usein vanhukset ja lapset joutuvat kärsimään pikku puutteita lottoamisen vuoksi.

  Perheen pääjehu hallitsee selittämisen. Sain kavereilta takuuvarmat ohjeet, ei vihjeitä vaan OHJEET!: näin lottoon hurahtanut tapaus selittää ja jatkaa: Tulee niin iso voitto, kun sijoittaa näin, tämä on uutta elinkeinolottoa. Lopuksi hän rauhoittaa niin puolison, lapset kuin vanhuksetkin: Meille tulee hallitolkulla rahaa. Muut perheenjäsenet eivät joko jaksa kuunnella tai peräti uskovat vakuutteluihin. Näin perhe hiljenee yöksi

   Koitaa aamu, koittaa lama; perheen tulot putoavat. Perheenpää päättää satsata kaikki tulot olennaiseen: NYT LOTOTAAN OIKEIN TOSISSAAN! Kaikki rahaa menee lottoon. Lapsien vaatteet kuluvat, eivätkä suojaa vilulta koulutiellä. Vanhuksien rollaattorit myydään ja huoneiden läpöä lasketaan; ei tietenkään lottoamishuoneen lämpöä, sehän elättää tulevaisuudessa koko perheen.

  Lottoajan puoliso, lapset ja vahukset eivät pärjää kylmissä huoneissaan. He tekevät kompostin suureen piharakennukseen ja lämmittelevät siellä. Vuotavaa nenää pyyhkivä pikkutyttö katsoo ihmetellen värjöttelevää ja hymyilevää vanhusta silmiin kysäisten: Mikä tässä tilanteessa hymyilyttää? Vanhus vastaa: Jäähän meille tämä autoHALLI!

  Koko perhe rämähtää nauramaan ja tokaisee: Tämä on helkutin hauska juttu, mutta pahus, kun se sattui meille!