Valuusto:14.5.2012
 
Tässä perusteluni, miksen hyväksy varhaiskasvatuksen siirtoa sivistyspalvelukeskukseen. Puheenjohtajan toimien vuoksi, joduin jättämään sulkujen sisässä olevan osuuden lukematta.  Ehdotukseni sai taakseen vain viisi ääntä.  Lopussa jättämäni aloite Tontonmäen talojen huutokaupasta.

Varhaiskasvatuksen siirto sivistyspalvelukeskukseen
 
Puolitoista vuotta sitten neljä valtuutettua teki aloitteen sivistyspalvelukeskuksen sisällä olleista pahoista ongelmista. Tuolloin saatiin selityksiä ja kaiken kerrottiin olevan loistavasti.  Silti kouluistamme on jatkuvasti tullut negatiivista palautetta. Kun olen yrittänyt puuttua ja saattaa kuntoon lastemme ongelmia, on minut leimattu ainoastaan väkivaltaiseksi kiusaajaksi.  Vaikka olen ollut itkevän äidin tukena virkamiehen luona, mitään konkreettista ei ole tapahtunut vain selityksiä ja ainoastaan se, että virkamies haukkui minut äidille.
 
Kun asioista tai tehdyistä tutkimuksista kysyy, vastauksia ei saa millään tai koskaan. On aivan sama, onko kysyjä puheenjohtajistoon kuuluva tai allekirjoittanut, vastauksia ei joko tule tai niitä saa odottaa kuukausi tolkulla. En tiedä johtuuko tämä virkamiesten laiskuudesta tai ylimielisyydestä. Se kuitenkin on selvää, että koulujemme tilasta ei saa todellista kuvaa muualta kuin ylikunnallisista tutkimuksista ja silloinkin pitkän odottelun jälkeen.
 
Kun meillä vakuutettiin esim. koulukiusauksen osalta olevan nollatoleranssin, onkin totuus tutkimuksen mukaan aivan toisenlainen: Meillä on koulukiusaamista miltei kaksi kertaa enemmän kuin verrokkikunnissa. Tutkimukset kertovat muiltakin osin koulujemme olevan pöyristyttävän surullisessa tilassa. Kun lautakunnassa kysyt selitysten sijasta ratkaisuja, et saa mitään konkreettisista toimista kertovaa. Ainoastaan Uudenkaupungin yhtenäiskoulun osalta on saatu selkeitä suunnitelmia, joissa on puututtu tutkimuksissa ilmeneviin ongelmiin. Silloinkin jouduin itse pyytämään rehtoria kertomaan lautakunnalle uuden yhtenäiskoulun kuulumisista.
 
(Myös sivistyspalvelukeskuksen henkilöasiat ovat rempallaan. Lähes kaikki hallituksen jäsenet ovat olleet kuulemassa, kun opettaja kertoo joutuneensa esimiehen julkisen häpäisyn kohteeksi. Kukaan ei puuttunut asiaan, vaikka julkisuudessa ollaan mukamas kaupungintyöntekijöiden asialla. Muistakaa myös viimeisen opettajien hakuprosessin alkeellisuus ja kuinka ihmeellisiä käänteitä se sai. Syyllistyttiin jopa laittomuuksiin, mutta puututtiinko tähän? Eipä tietenkään!
 
Kun kouluista vanhemmilta saamani murheellinen palaute otetaan huomioon, en voi mitenkään tässä vaiheessa hyväksyä varhaiskasvatuksen siirtoa sivistyspalvelukeskukseen. Jos samaan aikaan joudun viemään sivistyspalvelukeskuksen asioita kaupungin ulkopuolelle ratkaistavaksi, en voi lisätä ongelmia sisältävän palvelukeskuksen taakkaa.) Sivistyspalvelukeskuksen omat ongelmat on saatava ensin kuntoon, vasta tämän ja harkitun valmistelun jälkeen voidaan varhaiskasvatus siirtää sivistyspalvelukeskukseen.
 
Edellä esitettyyn vedoten esitän asian palauttamista uudelleen valmisteltavaksi. Ennen siirtopäätöstä haluan valtuuston saavan uskottavan selvityksen sivistyspalvelukeskuksen kyvyistä suoriutua vaativasta tehtävästään. Esityksen tulee sisältää konkreettiset toimet ja tarpeet, joilla koulumme saadaan niin hyvään kuntoon, että ne ovat vetovoimatekijä uusien asukkaiden saamiseksi kaupunkiimme.
 
 
14.5.2012
 
                        J Valkonen

VALTUUSTOALOITE: 14.5.2012
 
 
TONTONMÄEN TALOJEN MYYNTI
 
 
 
Tontonmäelle rakennetuista vuokraomakotitaloista on tullut maakunnallinen naurun aihe ja kaupunkilaisten kukkaroa rokottava kulu. Vakuutuksista huolimatta autotehtaan ulkomaiset 41 insinööriä tai lapsiperheet eivät ole sen enempään vuokranneet kuin ostaneet Tontonmäelle positiivisen realismin kiihkossa rakennettuja taloja. Taloista on tullut sen omistajille pelkkä kulu, joka esim. viime vuonna oli noin yhden7kahden talorakennelman reaalihinnan luokkaa.
 
Koska toimin kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi, esitän talojen myyntiä huutokaupalla niin, että pohjahinta on esim. 100 001,00€.  Mikäli joku muukin järkevä ehdotus löytyy taloista eroon pääsemiseksi, se on kaupungin edun nimissä tervetullut. Mutta mikäli myyntiä ei saada kohtuullisessa ajassa suoritettua, esitän talojen purkamista. Nähdäkseni talojen myynnillä on kiire, koska uskoisin niihin kohdistuvan kiinnostuksen oleva kesällä suurinta, muuten ne jäävät lämmityskuluineen riesaksemme jälleen yhden talven yli.
 
 
Kalannissa 14.5.2012
 
                                                 J Valkonen