Kokoomus palautti Uudenkaupungin pimeältä pimeästä keskiajasta vuoteen 2012. Maaginen ja salamyhkäinen asioiden valmistelu sekä mystiikkaan verhottu päätöksenteko on kaupungissamme ohi, jos muut valtapuolueet seuraavat Kokoomusta. Kaupunkimme valtaa on härskisti pyörittänyt lehti. Se on nostanut ja painanut ihmisiä mielensä mukaan. Kuten Uudenkaupungin romahtanut talous osoittaa, valtaan on ajettu mieluimmin sopiva kaveri kuin pätevä osaaja. Muutama viikko ennen vaaleja juhlittiin torilla tuhansien makkaroiden ja kahvin voimalla kaupunkimme menestystä ja menestyksentekijää. Välittömästi vaalien jälkeen laulu muuttui synkäksi: OLEMME KRIISIKUNTA.
 
Koko menneen valtuustokauden Uudenkaupungin politiikasta puuttui poliittinen johtajuus. Onneton virkamiesvalmistelu suolsi surkeaakin surkeampaa valmistelua. Osa valmistelusta tapahtui kiireessä osa salaillen. Kun joku puuttui tähän, hänet tuomittiin kiusaajaksi, häiriköksi tai valehtelijaksi. Tuomioistuimina häärivät hallitus ja Totuus Syrjään –konsernin julkaisut tuloshakuisine toimittajineen. Esim. tutkintapyynnöistä tehtiin sivun juttu, mutta syyttäjän päätöksistä vaiettiin. Tämänkin jälkeen hallitus ja lehti jatkoivat muutamien valtuutettujen pöyristyttävän törkeää ja perusteetonta mollaamista.
 
Puolueellisuuden huippuna voidaan pitää sitä, kun samasta asiasta tai täysin keskenään verrattavista tapahtumista uutisoidaan aivan eritavalla. Esim. Juhaa(Aaltosta) ja minua syytettiin useat kerrat työpaikkakiusauksesta, vaikka AVI totesi: ASIASSA EI OLE EPÄILTÄVISSÄ MITÄÄN TYÖRIKOSTA! Entäpä kun kaupunginjohtajasta tehdään työpaikkakiusausilmoitus? Siitä lehti ei puhu mitään. Rehtori saa vailla perusteita haukkua valtuutetun hallituksenkokouksessa, mutta hallitus ei ota käsiteltäväksi po. valtuutetun vastinetta.
 
Koko valtuustokausi on ollut vaeltamista synkässä pimeyden laaksossa, jossa vähäisinkin perusteltu kysymys on saanut hallituksen ja lehdistön lynkkaajat liikkeelle. Mikä karmeinta, lynkkausoperaatioiden aikana kaupunkimme talous on jäänyt(jätetty) vaille huomiota ja siksi se on päässyt romahtamaan: Väki on muuttanut pois, varannot on syöty, veroja on korotettu, velkaa on otettu, valtiolta on saatu huonosti talouden hoitaneen kunnan avustuksia, omaisuutta on myyty, taksoja nostettu, palveluja on ajettu alas eli kirvestä on hakattu kiveen niin, että varrestakaan ei ole jäljellä edes sen vertaa, että sillä voisi lyödä ilman, että rystyset ovat verillä! Ironisinta koko touhussa lienee se, että nämä muutamat vainotut valtuutetut ja myös tarkastuslautakunta halusivat puuttua juuri em. listan taustasyihin.
 
Nyt Kokoomus on ottanut selkeästi päätöksenteon omiin käsiinsä. Ryhmä toimii vahvasti ja itsenäisesti - sitä ei pelotella valheilla, ei painosteta lehtikirjoituksilla eikä uhkailla tekaistuilla vetoomuksilla. Kun vielä kuuntelee Kokoomusvaikuttajien sanapainoja, on siellä ryhdytty yhteistyöhön, jotta lopultakin täällä alkaa toiminta kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi. Myös muidenkin valtuustoryhmien pitäisi ottaa oppia Kokoomuksesta eli pistää kaupungin turmioon ajaneet entiset hallituksen jäsenet syrjään. Yhtä lukuun ottamatta, ei ns. kaupungin upottajia ole valittu hallitukseen.
 
Ikävä vaan nyt on tunnustettava myös se, että kaupungin kulkema tie on vienyt syvällä, liian syvälle. Sieltä nousemiseksi tarvitaan kovia konsteja, sopeutumista ja yhteishenkeä, jotta tämä koskeen ajautunut paatti saadaan turvallisemmille vesille. Oma lisänsä on sekin, että vielä menneillä viikoilla upottaja päättäjät ehtivät tekemään sopimuksia vuokrakerrostaloista sekä palvelutaloista. Muistakaa mitä valtuusto päätti yksimielisesti elämää nähneiden kaupunkilaisten tulevaisuudesta!