Saatiin, varmaankin kaikki valtuutetut, suuren virkamiehen ylimielinen kirje. Siinä Tähtistä ja minua mollataan, jotta mollaamme virkamiehiä ja luottamusmiehiä mollaamisen vuoksi. Olemme puuttuneet epäkohtiin, hakeneet vastauksia epäilyyksiimme ja saaneet yliolkaisia heittoja osallemme.

  Pitääkö meidän alistua moiseen? Kuka tässä käyttäytyy huonosti? Pitäisikö valtuustossa ja lautakunnissa  istua hiljaa nöyristellen, sukkaa kutoen, kirjoja lukien tai omia töitää tehden? Pitäisikö ison jehun joka tokaisua pokkuroida hokemalla: Kyllä Herra! Kyllä Herra! Me olemme kuntalaisten asialla ja heidän eteen me parhamme teemme. Tällä periaatteella mennään ja jos kaadutaan, kaadutaan saappaat jalassa!

  Konsulttityön väittettiin esitetyn Naantalin seminaarissa 10.00 - 10.30 välisenä aikana. Kun katsoo työn laajuuden, väite tuntuu täysin epärealistiselta, jopa huippu surrealistiselta. Kuinka joku pystyy esittämään kymmeniä vertailuesityksiä 20 kunnasta, noin lyhyessä ajassa. Kukaan ei pysty moiseen. Väite on pöyristyttävää paikalla olijoiden väheksymistä.

  Olen jutellut ja saanut palautetta yli kymmeneltä valtuutetulta. Yksikään heistä ei ole nähnyt vertailua Naantalissa. Ei yksikään! Luuleeko joku, että tätä koko kaupunkia pyöritetään häntä ja hänen esikuntaansa varten? Pitäisikö sokeasti nöyristellä tai hypätä koskeen?

Myllykirjeen löydät Tähtisen blogista! Sinne, olkaa hyvä!