Valtuusto istui kauan ja vähemmän hartaasti. Mielenkiintoinen keskustelu käytiin vanhuspalvelujen osalta. Ylikansallisten yhtiöiden armoille ei vanhuksiamme jätetä, joten ikäihmisille on luvassa hyvä tulevaisuus valtuutettujen taholta. Tämä siitä huolimatta, vaikka esittelytekstissä puhutaan lopullisesta ratkaisusta. Jopa joku koiran leuka totesi, ettei täällä sovi holocaustista puhua. Realistisemmin ikäihmistemme tulevaisuutta käsitteli Juha Aaltonen niin mahdollisten veronkorotusten kuin kaupungin oman rakentamisen osalta.  Saas nähdä kuinka vanhusten huomioimisen käy, kun tulee päätösten aika. Nyt valtuutettujen puheet olivat juhlavia.
 
Täysin älytön valtuuston työjärjestys sovittiin rankalla enemmistöllä. Aloitteiden täytyy olla asultaan samanlaisia ja ne on jätettävä kokouspäivänä klo: 12.00. Tätä perusteltiin aloitteiden laadulla. Ilmeisesti klo 12:00 jätetyt ovat esittelijän mielestä parempia? Tämä hankaloittaa ainakin ulkopaikkakunnilla työskentelevien valtuutettujen,aloitteiden tekoa ja ilmeisesti jatkossa valtuutetut ajetaan hallintokanteiden tielle.
 
Työjärjestyksen mukaan valtuusto päättää valtuustoryhmän nimen. Eli jos esim. Vasemmistoliitto ajaa heikompien kuntalaisten palveluja alas jakaen saadut säästöt ökyvirkamiehille palkankorotuksina ja kannustinlisinä, voi valtuusto muuttaa Vasemmistoliiton nimen Oikeistoliitoksi. Käsittämättömän typerä työjärjestys, joka meni läpi ruhtinaallisella enemmistöllä. Huvittavaa on sen valmisteluun käytetty suunnaton aika. Jos seuraava valtuusto haluaa järjellisen työjärjestyksen, kannattaa sen valmistelu aloittaa heti, muuten se ei itse pääse nauttimaan vaatimistaan järkevistä muutoksista.
 
Meillä valtuustoaloitteita käsitellään vaihtelevalla vauhdilla: muutamasta viikosta vuosiin. Esitimme kahden kuukauden aikaa aloitteiden käsittelylle. Luonnollisesti poikkeustapaukset vaatisivat enemmän aikaa. Huvittavaa oli se, ettei ehdotus saanut ihmeempää kannatusta. Kuitenkin tunti myöhemmin, aloitettamme vastustanut, valtuutettu alkoi itse itkemään aloitteiden käsittelyn hitautta. Logiikka ei ole valtuustomme vahvin laji, kuten tämän episodin lisäksi taloudellinen tilanteemme osoittaa.
 
Kaupunginjohtajan valinnan yhteydessä haluttiin laskea haettavien kandinaattien koulutustasoa. Tätä perusteltiin hyvien hakijoiden määrän lisääntymisellä. Totesin asian samaksi, jos yrittäisi rimaa laskemalla saada parempi tulos korkeushypyssä. Myöhemmin totesin, että pannaan vaatimukseksi lukutaitoa ja johan hakijoita piisaa. Tämä oli eräälle aiemmin ikärasismiin ja muiden toistuviin keskeytyksiin syyllistyneelle valtuutetulle liikaa. Hän vaati puheenjohtajaa puuttumaan keskusteluihin, jotta ne pysyvät asiallisina.  Vaatimustasoa esittänyt Keskusta on aiemmin kritisoinut Demareita ryhmäkurista, mutta aika hyvin pysyi nyt Keskustakin ruodussa.
 
Oma lukunsa on valtuustossa käyttäytyminen. Nyt Rainer Tähtinen joutui, vastentahtoisesti, ojentamaa ruotuun hänen puheenvuoroaan karkeasti sabotoineen häirikkövaltuutetun. Sama valtuutettu itkee aina itselleen esitys rauhaa ja huomiota, vaikka muuten on valmis rajoittamaan muiden puheita ja huutelemaan muiden puheiden väliin. Nyt Rainer oikaisi tätä tapahäirikköä sanoen:….olet KUIN pikkupoika... Häirikkö hiljeni, mutta veti kurpitsan nenään. Tämä selvisi kun häiri aloitti seuraavan oman puheenvuoronsa jotenkin näin: Vaikka olen pikkupoika kai saan ….. Tuollainen kiukuttelu ja tilan haku osoittaa jotain mentaalipuolen kestävyydestä. Kannattaisiko pysyä kotona, jos ei voi hyvksyä muiden mielipiteitä ja näkemyksiä?
 
Kokouksesta uutisoidaan virallisemmin virallisemmilla tahoilla ja pöytäkirjoista näkee päätökset tekijöineen, siksi sinne. Muistakaa myös AlkkariTV, siltä löytyy totuus joka sanasta.

Kun Ilta-Sanomatkin jakaa tähtiä, ehkä minäkin annan tästä valtuuston kokouksesta tähdet: Viisi tähteä: Pertti Haverinen, kuntaliitosesitykseen tehdystä tarkennustyöstä. Neljä tähteä: Juha Aaltonen: selkeästä ja realistisesta vanhuspalveluidemme visioinnista. Kolme tähteä: Jouko Antola: piti pitkän kokouksen tasapuolisena, leppoisana, esti puheiden rönsyilyt sekä kiukuttelut, Kaksi tähteä: Rainer Tähtinen, hiljensi häirikön kahdella lauseella. Yksi tähti: Juha Nevavuori, tyylikäs, vetoava ja faktapohjainen puhe siitä, ettei vanhuksiamme anneta kansainvälisten yritysten pelinappulaksi. Erityismaininta: Veijo Nummi: vaikka suu oli jatkuvasti auki, ei inahduksellakaan häirinnyt valtuutettujen keskustelua!