Viime valtuuston kokous osoitti, miksei meillä oikein onnistuta missään. Ensin normaalit asiat hoituivat sähäkästä - kevyen kenttäkuorsauksen säestyllä. Tämän jälkeen kuultiin aloitteet, joita oli kaksi kapaletta. Molempien esittäjä oli jonkin sortin virkahenkilö. Ensimmäinen demareista ja toinen keskustasta. Demarien aloite käsitteli kaupungin vuokra-asuntotilannetta eli sitä mistä puhuttiin valtuustosta jo 2010 keväällä. Lisäksi vuokra-asunto tilanne luvattiin kartoittaa ja hoitaa kuntoon jo menneenä vuotena. Tästä uhottiin aina maakuntaradioa myöden.

Tämän jälkeen valtuutetuille pidettiin esitelmä soijatehtaan nykyvaiheista ja etanoolitehtaasta. Jos puheenjohtajaa ja kuorsaajaa ei lasketa, ainoastaa Aaltonen ja minä inahdettiin esityksen aikana. Etanoolitehtaan päätoimijan kanssa käytävät neuvottelut ovat loppusuoralla ja toimijaehdokas on kotimainen yritys. Neuvotteluista luvattiin ratkaisua ensi viikolla ja henkkeeseen ei mene kaupungin rahaa. Kun nimet ovat paperissa käytännön touhut alkavat vuoden sisällä. Jotenkin näin se meni, mitä Aaltosen kanssa saatiin kysymyksillä tarkennettua.

Esityksen lopuksi todettiin virkamiesesittelijän suulla, että verot rojahtaa miinukselle - 500 000€. Vielä muistutettiin virkamiehen suulle, että valtuusto äänesti yhden äänen enemmistöllä talouden 1  500 000€ perseelleen, joten työtä on valtuustolla tiedossa. Tähän Haverinen letkautti jotain, mutta muuten iloiset valtuutetut painuivat hekotellen repimään palsaa päälleen ja suuntasivat poliittisen vaikuttajan asekeleensa kohti kotia!

Toivon vilpittömästi etanoolitehtaan onnistumista, mutta kyllä meidän täytyy puuttua kaupungin ajankohtaisiin ongelmiin. Talous on aivan ahterillaan, kaikki tietävät miten pöyristyttävää luettavaa ovat kouluistamme tehdyt tutkimukset, terveyspalvelumme ovat yhä 10% verrokkikuntia kalliimpia, mutta niihin ei puutu tai niistä ei puhu kukaan. Todellista positiivisuutta on negatiivisten asioiden esiin nosto ja niiden kuntoon saattaminen. Siihen meillä ei pystytä, eikä se ole virkamiehistön vaan vastuutaan pakenevan valtuuston ja onnettoman hallituksen saaavutus!

Mainitut ongelmat ovat olleet keskuudessamme ja tiedossamme vuosia eikä kukaan pistä kortta ristiin asioiden eteen. Puhutaan ja paisutellaan olemattomista kiusaamista, typeristä kuntaliitoksista, perustetaan nollatoimikuntia ja  höpötetään kaikesta sellaisessta, mikä ei heilauta kaupungin asukkaan arkea himpun vertaa. Tuntuu jotenkin, että valtuusto ja hallitus kiertää tietoisesti vastuuta - kuorsauksen säestyksellä! LUOTTAMUSHENKILÖN TULEE TOIMIA KUNNAN JA SEN ASUKKAIDEN PARHAAKSI!