Ottakaapa ihan rauhallisesti eteenne kaupungin statistiikka vuodelta 2002. Tutkikaa sitä kiihkotta vain lukuja vertailleen. Muistelkaa kaupunkiamme ja sen kyliä vuonna 2002. Tehkää se rehellisesti vain todelliset asiat noteeraten. Pohtikaa mitä meillä oli enemmän vuonna 2002 ja pohtikaa mitä meillä oli vähemmän vuonna 2002. Lopuksi muistelkaamme kaupunkimme keskustaa vuonna 2002  ja pohtikaa mitä on tullut lisää ja mitä on hävinnyt?

 Vertaa vuoden 2002 lukuja, tilastoja ja kokonais statistiikkaa vuoden 2010 vastaaviin. Onko väkilukumme kasvanut? Ei ole, väki on vähentynyt! Onko kaupunkimme varallisuus lisääntynyt? Ei ole, varantomme on syöty! Onko kaupunkiamme kehitetty tasapuolisesti? Ei ole, meiltä on lopetettu esim viisi koulua ja terveyspalvelut on ajettu alas niin Lokalahdelta kuin Pyhämaasta! Paraniko opetuksen laatu, kuten kouluverkon alasajossa luvattiin? Ei parantunut, päin vastoin se romahti ja pian ihmiset muuttavat täältä pois, jotta lapset saisivat tasokasta opetusta.

  Mitä muita huomiota voit todeta verratessasi kaupunkiamme vuosina 2002 ja 2012. Aikasemmin ambulanssi tuli ajallaan, nyt yhdeksänkymppinen nainen joutuu keskikaupungilla, lumihangessa lonkkamurtuneena, odottamaa sairasautoa lähes tunnin. Kaupungin parhailla kauppapaikoilla on tyhjiä liikekiinteistöjä ja yritysten välinen kilpailu on vähentynyt! Meillä on upotettu miljoonia kunnallistekniikkaan ja taloihin joihon kukaan ei halunnut muuttaa ja vain harva halusi rakentaa. Kun pistät kätesi sydämmelle ja pohdit onko meillä asiat hyvin, sinun täytyy myöntää, että meillä on hoidettu asiat päin ahteria!

  Jos joku haluaa selittää tämän taloudellisen ahdingon, johon on tuplasti haettu valtion harkinnanvaraista apua ja korotettu veroja taksoja, hyväksi, hänen on täytynyt harrastaa jouko-oppia. Jouko-opilla saat myös väestön vähenemisen ja yritysten vähenemisen näyttämään positiiviselta, jopa palkinnon arvoiselta toiminnalta. Millään normaali matematiikalla et saa kaupunkimme kehitystä hyväksi, siihen tarvitaa jouko-oppia. Faktat ovat faktoja. Jokainen arjen liikkuja ja normmalia palkkatyötä tekevä huomaa negatiiviset muutokset ympäristössään.

  Entä tulevaisuutemme? No,  se näyttää positiiviselta, kun tutkaillaan huomistamme jouko-opin avuin. Talous pannan kuntoon satamakauppakikkailun. Jos viime vuotinen säästöpäätös oli itsepetosta, tämä on jo itsehuijausta. Todellinen ongelmamme on terveyskekus, siellä viimeisen vaalitempauksen seurauksena lääkärit tekevät 30% isommalla palkalla muita paikkakuntia selvästi vähemmän töitä, mutta jouko-oppiin kuuluu ettei tällaisiin asioihin puututa.

  Vuosien 2002-2011 välille sopii myös Suomen itsenäisyyden ajan suurin taloudellinen kasvu, josta emme saaneet kiinni. Muut naapurit ovat panneet taloutensa kuntoon. Mutta on jossain olot parantuneet: meillä on pistetty virkahenkilöiden taloutta kuntoon, on jaettu taloudellista ekstraa. Lehtitietojen mukaan jopa virkamiehet viranhaltijapäätöksin palkitsevat toisiaan! Tämä on mystistä touhua ja JOUKO-OPPIA!

                                   YKSI RATKAISU RAHAONGELMAAN: