Soini osoitti suomalaisen demokratian kulkeneen tiensä loppuun: SE EI OLE ENÄÄ USKOTTAVAA EIKÄ TOIMI! Mies nousi tyhjästä ja nosti tyhjästä puolueensa suomalaiseksi suurpuolueeksi. Kun tuli aika jättää hyvästit, tapahtui jotain niin törkeää, että hölmömpikin hoksaa Soinin pelanneen koko ajan itsekkäästi omaan pussiinsa. Loikkareiksi hän sai mukaansa lähes 20 tyyppiä. Näidenkin poliittiset motiivit löytyvät itsekkyydestä. He haluavat roikkua vallassa viimeiseen minuuttiin asti - LUOPION MAINE JA KANSAN PETTÄMINEN EI PAINA TUOSSA VAA'ASSA MITÄÄN.


Soinin matka kertoo kuvottavalla tavalla, minkälaisia ihmisiä politiikka vetää puoleensa. Meillä on siinnyt kuvottava ammattipolitiikkojen kasti. Eikä Soini ole yksin, näitä heppuja löytyy kaikkialta ja heidän hinkunsa huipulle on kova. Joka puolueesta löydät tyyppejä, jotka eivät ole eläessään elättäneet tai eivät edes meinaa elättää itseään ns. normaalilla työllä. Näiden ihmisten ainoa motiivi yhteisten asioiden hoitoon pääsemisestä löytyy henkilökohtaisesta pyrkyryydestä. Joku mainostaa olevansa sporttimies ja toinen kulttuuritäti. Katsokaapa kuinka sportille ja kulttuurille on käynyt, kun nämä tyypit hamusivat vallan esim. urheilun huipulla - MEIDÄN YLEISURHEILUMME LEPÄÄ KAHDEN KOLMEVITOSEN KEIHÄÄNHEITTÄJÄN VARASSA!

Sen sijaan, että eduskunnassa heiluu itsekkäitä ammattipolitiikkoja, tulisi heidät korvata kansanedustajilla. Eihän sellainen ihminen voi edustaa mitenkään kansaa, joka ei tiedä kuinka työtätekevä kanssa elättää itsensä työtä tekemällä. Ammattipolitiikoille työlliset, työttömät, sairaat, terveet, vanhukset ja lapset ovat vain numeroita, joita he pyörittelevät ja selittelevät yhdessä ministeriöiden virkahenkilöiden kanssa. Mikäli kansanedustajien kaudet rajattaisiin kahteen, ilman ruhtinaallista eläkettä, poliittisten ammattilaisten kasti loppuisi siihen. Me palaisimme tilanteeseen, jossa kansanedustajat todellakin edustaisivat kansaa. Mutta näinhän ei tule käymään, sillä moisesta asiasta, vaikka se kansalaisadressin avulla saapuisi eduskuntaan, päättäisivät kansanedustajat.