Valtuusto päätti äänin 27-16 palautaa Juha Aaltosen aloitteen uudelleen valmistelavaksi. Aloitteessa Aaltonen halua selvyyden luottamusmiesten oikeudelle ottaa asioita käsittelyyn. Tällä on noudatettu käytäntöä, jonka mukaan asioiden tuominen lautakuntiin onnistuu vain virkamiehen valmistelulla. Kuitenkin kahdessa tapauksessa käytäntömme oikeellisuutta on kysytty Kuntaliiton lakimiehiltä ja heidän mielestään asiat voidaan ottaa käsittelyyn, jos enemmistö luottamusmiehistä niin haluaa. Tähän hallintosäännön ja lain väliseen ristiriitaan haetaan selvyyttä.

  Juuri parhaillaan kouluissa toimitaan toisin kuin lautakunnan enemmistö olisi halunnut. Kovin ryske kuuluu Kalannista, jossa vähemmistön junttaamaalla väkisin valitsema reppanarehtori huseeraa kuin hauki sardiinipurkissa . Rekrytoinnit kismittävät, yhteistyö yskähtelee ja kuin pisteeksi iin päälle lukujärjestyskin herättää suurta närää. Kunpa tämäkin asia olisi hoidettu lain mukaan, kaikki sujuisi, osaavien toimesta, nykyistä paremmin! Nyt ei kannattaisi liikaa huseerata, sillä yhdestä ja toisestakin syystä saattaa koko kuoluverkko joutua uuteen käsittelyyn.

  Oma lukunsa on puheenjohtajiston käytös ja mielivalta. Koohoon peejiistä ei kannata tokaista mitään hänen herkkähipiäisyyden vuoksi. Eilisestä valtuustosta minua jää hämmästyttämään keskustelun rajaus kaatopaikan osalta. Vuosi sitten kaupunki sai selkeät ukaasit kattopaikan saattamisesta kuntoon. Vieläkin kaatopaikaltamme roskat lentelevät ympäri tanhuita ja teitä. Kyseessä on kaupunkilaisten terveys! Mitä tekee terveystarkastajamme, entäpä ympäristölautakunta? Ei kai mitään?

  Juha Aaltonen yritti saada aikaan keskustelua kaatopaikasta, mutta se torpedoitiin heti. Luulisi valtuusstossa asioiden tärkeyden painavan askeettista oman aseman pönkittämistä ja ennalta sovittuja kuvioita enemmän. Sen sijaan siihen ei peejii puuttunut inahduksellakaan, kun virkamies puhui halveksivaan sävyyn luottamusmiehistä. Muutosta todellakin kaivataan ja nyt se tekee tuloaan.

                        PARASTA SINULLE JA TEILLE KAIKILLE!