Hallituksemme on vailla minkäänlaista realismia tai edes kiinnostusta kaupunkilaisten elämään vaikuttaviin todellisiin ongelmiin. Hallituksen jäsenet luulevat, että kaikki menee hyvin, jos sanoo, että kaikki menee mainiosti tai joku kirjoittaa kaiken sujuvan loisteliaasti. Ikävä vaan, ettei tavallinen kuolevainen pelkällä uholla ja utopistisella rustauksella saa kuin valheiden levittäjän maineen. Höpötyksellä pitää olla katetta kuten myös kirjoituksilla ja tämä kate syntyy teoista ja siitä kumpuavasta totuudesta.
 
Kaupunginhallitus on torpedoinut täydellisesti syvällisen ja ratkaisuhakuisen keskustelun talousongelmien ratkaisemiseksi. Keskusteluja on yritetty synnyttää niin tarkastuslautakunnan kuin muutamien valtuutettujen voimin. Tarkastuslautakuntaa ei voi syyttää häiriköksi tai kiusaajiksi, mutta yksittäisiä valtuutettuja voidaan mustamaalata kaikin mahdollisin tavoin. Meillä hallitus junttaa heitä kuin lynkkauskomitea ja läpyskä haukkuu, totuudesta välittämättä, ratkaisuja hakevat valtuutetut maan rakoon? MUTTA MIKSI?
 
Syy löytyy hallituksen käsittämättömästä tumpelomaisuudesta. Talousseminaarissa, kaupungin ollessa totaalisessa lirissä, käytetään yksi puheenvuoro, jossa hallituksen puheenjohtaja pitää suurimpana ongelmana sitä, että valtuustossa on kaksi samannimistä ryhmää. Sama tyyppi uhoaa miljoonajahdista, mutta sekin osoittautuu tuuleen katoavaksi katteettomaksi röyhtäykseksi. Hallituksemme teot ovat naurettavia. Se perusti vuosia sitten säästötyöryhmän, joka ei saanut mitään näkyvää aikaiseksi. Kun tämä huomattiin, perustettiin samoja ihmisiä sisältävä uusi säästöryhmä. Kerrassaan käsittämätöntä touhua, jossa ei ole tolkkua. Mutta tämä tumpelointi maksaa kaupunkilaisille: SE ON MUUTTANUT VARANTOMME VELOIKSI, NOSTANUT VEROJA JA TAKSOJA, LASKENUT PALVELUJEMME TASOA, VIENYT LAPSILTAMME KOULUT JA UHKAA KAUPUNKIMME TULEVAISUUTTA.
 
Lauantaina huudetaan torilla glooriaa, ylistetään kaupungin eteen tehdyjä valtavista saavutuksista, uhotaan ryhmissä ja yksin, otetaan kuvia sekä rustataan yltiöpäisiä ylistyskirjoituksia. Tätä tekevät ne ihmiset, ketkä tietävät kaupunkimme olevan sen nykyhistoria surkeimmassa jamassa. Torilla uhotaan aivan totuuden vastaista valhetta, sillä todellisuudessa me olemme menettäneet työpaikkoja, työikäiset asukkaat ovat lähteneet muualle, joten verotulomme laskevat. Tällä linjalla edetessämme ajamme itsemme kriisikunnaksi ja silloin muut tulevat pistämään taloutemme kuntoon.
 
Hallituksen pitäisi itse aloittaa tai ainakin ruokkia tuloshakuista keskustelua kaupunkimme talousongelmien ratkaisemiseksi, mutta näin ei ole käynyt koko vaalikaudella. Päinvastoin hallitus estää keskustelun syyttämällä ongelmista puhujia häiriköiksi, selkään puukottajiksi ja kiusaajiksi. Itseään hallitus on valmis hellimään kuntalaisten verovaroilla. Julkisen sanan säestämänä nämä, kaupungin taloudelliseen suohon ajaneet, tyypit lähtevät täysin hyödyttömälle matkalle Unkariin. Samat tyypit käyttävät nyt 10 000€ omaan ulkomaan matkaan, jotka keväällä 2009 pitivät välttämättömänä leikata päiväkotilasten kevätretkistä 1 500€. Tämä on käsittämätöntä omahyväisyyttä ja kaupunkilaisten väheksymistä.