Yksityisen yrittäjän hakkeena on tehdä kaupunkiimme vuokramökkejä vai sopiiko tähän paremmin sana huvilakylä, onhan rakennusten koko80 neliömetriä.  Hanke pitää sisällään reilut 20 mökkiä ja asukkaiden kokoontumistilat. Onnistuessaan ja kasvaessaan tällaisista kylistä tulee merkittäviä työllistäjiä. Yleensähän niihin tehdään ensimmäisenä ravintola. Huomion arvoista tässä suunnitelmassa on myös se, että rahoittajana ei ole kaupunki vaan yksityinen taho.

 

  Huvilarypästä on kaavailtu Sorvakkoon. Samalle paikalle suunniteltiin jo 1995 siirtolpuutarhaa. Tämä ei ole toteutunut, kuten kaikki tarkkaavaiset Ykskoivuun kulkijat tai lenkkeilijät ovat huomanneet. Sensijaan alueelle on rakennettu onnistunut pururata valoineen ja kalleine siltoineen.

  Tässä tullaankin mielestäni pohtimisen paikkaan eli paikan sopivuuteen huvilakylälle. Haluaisiko joku tulla kaukaa kaupunkiimme lomailemaan huvilaan, joka sijaitsee vilkkaasti käytetyn pururadan keskellä? Tuskinpa kukaan suunnittelee viettävänsä mökkilomaansa puitteissa, joihin kuulu sahapurun tuoksu ja ikkunan alta päivänmittaan vilahtelevat parsisaataa lenkkeilijää. Tuskinpa lenkkeiljätkään pitävät siitä, että lomalaisten vuoksi profiililtaan hyvä ja monipuolinen liikuntarata pilkotaan tai peräti pilataan.

  Huvilakyläidea on niin hieno, että sitä ei saa missään oloissa vastustaa, vaan sille täytyy etsiä parempi paikka. Mieleeni tulee Sorvakon uimarannan lähistössä oleva hehtaarin  pöpelikkö. Voisiko tuolle alueelle rakentaa mökkejä merinäköalalla? Saataisiinko samalla Sorvakon uimaranta kunnostettua ja otteua uudelleen käyttöön. Tämähän palvelisi mainiosi myös kaupunkilaisia.

 Saattaisimme saada keskustan lähelle tyylikkään, kaiken ikäisille soveltuvan, uimarannan. Nyt keskustasta on kilometrien matka uimarannalle eikä tämä oikein sovi mielikuvaan merellisestä kaupungista. Tämä oli vain minun kaavailuni, ehkä sinulta löytyy parempi sijoituspaikka ko. hankkeelle? Nyt on tuumailun, keskustelun ja yhteistyön aika!