Kouluverkon alasajossa markkinoitiin Männäisten vanhan koulun tarvitsevan vain muutaman kymppitonnin pienen pintaremontin. Nyt muutosten ja järjestelyiden summa paisuu paisumistaan ja huiletelee kohta puolessamijoonassa eurossa. Jos tämä olisi kerrottu valtuustolle, olisiko kouluja lopetettu?

 Mikä on esittelijän vastuu, jos hänen lukunsa heittävät yli kymmenkertaisesti? Missä menee virkavirheen raja? Pitikö mikään kouluverkonvalmistelussa annettu lupaus kutinsa? Katselevatko valtuutetut tätäkin kiltisti tekemättä yhtään mitään? Jos yrityssektorilla aiheutetaan vastaava vahinko, rakaisu on selvä!

 Janhuan niemeen piti muuttaa satoja uusia veronmaksajia. Näin virkamies hehkutti ja tässä uskossa, luottamusmiesten siunauksella, upotettiin maan alle reilut kaksimiljoonaa euroa veronmaksajien rahoja. Yksi asuintalo on vuosien varrella noussut ko. alueelle. Sadoista uusista veronmaksajista ei ole hajuakaan.

  Kaikki em. tapahtuu luottamumiesten siunauksella. Ei käy kateeksi koojiitä, kun hän yrittää paimentaa tälläista katrasta tekemään positiivista tulosta. Koojiin homma on yhtä mahdoton kuin yrittäisi tunkea kymmentä litraa vettä litran astiaan. Mitä tukea koojii on saanut koohoolta? Ei mitään.

  Meiltä löytyy rutkasti tehtävässään epäkelpoisia ja tasollaan ensikertalaisia virkamiehiä. Kun samalla Pyhärannassa hommia hoitelee tohtorintasoinenkin virkamies, pitäisikö meidänkin pysähtyä katsomaan joidenkin henkilöiden työhistoriaa. Tältä pohjalta ryhtyisivät luottamusmiehet kiihkottomasti arvioimaan sitä: Onko määrätyillä tyypeillä pienimpiäkään realistisia edellytksiä virkansa menestykselliseen hoitoon? Tohtori vai "Suhmuran Santra" onko se iso puluma?

                                     HYVVEE MATKOO: