Kukaan ei kiistä sitä, että valtuusto on korkein päättäväelin säästöjen suhteen! Säästöjen ympärillä on touhuttu ja huhuttu taholla jos viidennellä. Virkamiehet, hallitus, lautakunnat ja ennenkaikkea KOOHOOPEEJII ja kj, ovat touhunneet säästöjen parissa. Ainoastaan valtuusto on pidetty säästöjen ulkopuolella. Kuitenkin kyseessä on elin, joka päättää säästöistä, joten eikö tämä ole koomista!

   Maanatai alkaa perinteisellä strategiasössötyksellä eli valtuutettuja yritetään ajaa esmiessuhteella käskyttäen saatujen säästöjen taakse. Koko päivä valtuustoa manipuloidaan ja väsytetään, pidetään puolen tunnin tauko ja asiasta sitten äänestetään tyyliin: OTA tai JÄTÄ! Tämä ei sovi minun eikä monen muunkaan pirtaan. Voi perustellusti kysyä:

  RAISKATAANKO TÄSSÄ SUOMALAINEN KUNNALLISDEMOKRATIA JA ALISTUVATKO VALTUUTETUT TÄHÄN!

  Hallituksen tai muiden on turhaa vedota kiireeseen, sillä, jos asia olisi käsitelty oikein, koko prosessi olisi jo ohi! Koko, säästöhössötykseksi muuttunut, toiminta olisi tullut aloittaa valtuuston peruslinjauksella. Valtuusto olisi päättänyt sen mistä säästetään eli lykätäänkö joitakin investointeja, hankkeita ja vastaavia ja sen mistä ei missään tapauksessa säästetä. Valtuusto olisi käynyt arvokeskustelun ja tehnyt selkeät linjaukset. Tämän jälkeen olisivat lautakunnat etsineet säästöjä sieltä, mistä ne valtuuston mukaan pitää löytää.

   Säästökohellus on johtanut katastrofaaliseen tilanteeseen, kukaan ei enää tiedä mistään mitään, lisäksi lisä säästöjä putoilee kuin käpyjä männystä. Tämä on huippu esimerkki huonosta hallinnosta. Ikävä kyllä, nyt täytyy etsiä muitakin kuin Lahtista ja konekivirä eli syyllisiä. Nimittäin, jos syyllinen/set saavat jatkaa, on koko prikaati tuhon oma!

    Entä mitä nämä löydetyt säästöt ovat? Esim. tekla säästää 50 000€ sillä, ettei Lokalahden koulun pihaa korjata. Sopii kysyä onko tämä koulupuolen vai teknisen puolen säästöä? Tuo on vain pieni esimerkki säästöistä ja niiden suunnitelijoiden tasosta!

    Valtuuston on otettaava sille kuuluva valta, muuten tästä ei tule mitään! Mielestäni valtuuston täytyy siirtää säästöpäätöksen tekeoa viikolla ja tuona aikana löytää inhimillinen ratkaisu. Emme voi säästää lasten, vanhusten ja sairaiden kustannuksella, jos samaan aikaan satsaamme moneen vähemmän tärkeään osa-alueeseen! Esimerkkinä sopii kysymys: Vetäisitkö sinä asfaltin autotallisi eteen, jos lapsesi ruoka tai kaulunkäynti kärsisi tästä? Ikäihmiset ovat työnsä tehneet, veronsa maksaneet , voidaanko heitä kohdella huonosti ja perustella se säästöillä. Entä sairaat? Mitä atteemme, kristillinen lähimmäisen rakkaus ja sydämmemme sanovat moisesta säästämisestä?