Paikallissanomien pääkirjoitus pursuaa järkeä. On meistä itsestämme kiinni, olemmeko muutaman vuoden kuluttua kriisikunta.  Muualla väkeä potkitaan pihalle, mutta meillä ennusmerkit ovat kokonaan toiset. Muualla on työntöä ja meillä on imua, niin se vain on. Meillä on realistiset mahdollisuudet saada tänne uusia asukkaita. Mutta mikäli istumme tumput suorina tai peräti toitotamme kriisikuntaisuuttamme, mahdollisuutemme ovat menneet heti kättelyssä. Momenttumin hokeminen ei auta, jutuissa täytyy olla positiivista asiasisältöä.
 
Muutamalla vippaskonstilla, kuten esim. sataman myynnillä saamme taloutemme näennäisesti kuntoon ja sitä kautta muutaman vuoden aikaa asukkaiden/veronmaksajien hommaamiseen. Olemme eri tilanteessa kuin muut, joten konstiemmekin täytyy olla erilaiset. Meidän on tehtävä kaupungistamme puitteiltaan houkutteleva, yleisilmeeltä positiivinen eli uusille asukkaille entistä parempi kotikaupunki.
 
Kaikkein tärkeintä menestymiselle on löytää menestyksen tekijät. Meillä on ollut yksi naurettava tulevaisuus seminaari, jonka päällimmäinen anti oli 900 asuntoa kateissa ja sosiaalitoimen pitkälti rahoittama vuokrakerrostalo pelastaa kaiken. Ensinnäkin mistään ei voi kadota 900 asuntoa kuin tuhnu tuuleen, onhan Suomessa mopotkin rekisterissä joten asuntojenkin täytyy olla kirjoissa ja kansissa. Toiseksi kuka muuttaa kotipaikkaansa sen vuoksi, että pääsee asumaan vuokralle taloon, jonka yksi kerros täyttyy sosiaalitoimiston asukkaista? Kannattaa vielä muistaa se, että millä ilveellä sosiaali- ja terveyssektori rahoittaa vuokrataloa, jos tämä sektori ei pysy koskaan edes omassa budjetissa ja on aiheuttanut kaupunkimme talousongelmat yhdessä elinkeinohaihattelujen kanssa.
 
Ensinnäkin meidän täytyy saada taloutemme kuntoon. 3% yleisleikkaus on osaamattomuuden ja vastuuttomuuden huippu. Jo syksystä 2009 on tiedetty talouden perusongelma, siihen on viimeinkin puututtava. Samoin huuhaahankkeet ja pankkileikit on syytä lopettaa tuottamattomina kuluina. Jo näiden vuotuisella karsimisella selvitään kevyesti sivistyspalvelukeskuksen 3% leikkaustarpeesta. Kun vielä pohdimme sitä, kuuluuko kunnan perustehtäviin tukea esim. postin toimintaa tai kuuluko kunnan tehtäviin palkata henkilö palvelemaan pientä yritysrypästä, ollaan perusongelmien lähteellä. Onhan nurinkurista, jos kunta leikkaa lakisääteisiä palvelujaan ja samalla syytää rahaan ei lakisääteisiin juttuihin.
 
Sen sijaan, että kaupunginjohtaja suunnittelisi maisemakonttoreita, hamuaisi huonekaluja tai pistäisi kaupungin upottajia suunnittelemaan tulevaisuutta, pitäisi hänen ryhtyä tosi toimiin kaupungin pelastamiseksi. Mies uhosi muutama kuukausi sitten, että on kiire. Mutta, mitä hän on tehnyt; käynyt Unkarissa, suunnitellut mööpeleiden ostoa, pitänyt lomaa ja pistänyt tontonmäen suunnittelijat suunnittelemaan kaupungin tulevaisuutta. Tämän tontonporukan(tonto on espanjaksi tyhmä, tyhmä ihminen) näytöt eivät puolusta paikkaansa ja alkaa haiskahtaa kaupungin tyylin olevan: Mieluimmin sopiva kaveri kuin pätevä osaaja tai mulle pöytä teille kokouspalkkiot.  Miehelle luvattiin kaikki tuki ja aikaa, mutta nyt tiimalasi alkaa käydä vähiin ja näyttää vähitellen siltä ettei atsoista ole astronauteiksi eikä kaupunginjohtajiksi