Nyt noustaan ahteri edellä puuhun. Sokeasti säästetään pohtimatta sitä, miksi joudutaan säästämään. Ensin pitäisi tutkailla kummoiset seikat sekoittivat kaupungin 6 miljoonaa euroa miinukselle.  Pannaan nuo negatiivisen tuloksen aiheuttaneet asiat kuntoon, otetaan lainaa ja mennään heittämällä talousdebression yli.

   Mikäli talousvääristymän syihin ei puututa, ollaan ensi vuonna samassa tilanteessa. Tuumataan porukalla, pohditaan rakenteita ja pistetään talous ojennukseen. Onhan nykyinen koheltaminen vähintäänkin pöllömäistä, välillä tuntuu ettei koko homma ole kenenkään hanskassa eli johtajuus puuttuu tyystin.

   Kouluverkkomme kestää kaikenlaisen valtakunnallisen vertailun. Sitä pyöritetään reilusti alta valtakunnan keskiarvon, joten se ei ole velkaantumistamme  aiheuttanut. Päinvastoin tämä sektori on aina pysynyt budjetissa ja suoriutunut säästövelvotteista. Eikö olisi viimeinkin korrektia puuttua syöverin syihin?

   Kouluillemme 390 000€ on iso raha, mutta hyttysen läjä, kun sitä verrataan kuuden miljoonan euron säätötarpeeseen. Tuotakin taustaa vasten tappioiden mittaaminen kouluilta tuntuu niin kohtuuttomalta kuin amatöörimaiselta taloussuunnittelulta. Vielä ihmetyttää sellainen asia, miksi puhutaan Kalannin koulujen sulkemisesta, kun lapset vähenevät keskustassa?

Tarvitsisimmeko sittenkin hissiasiamiehen sijaan johtajan?