Valtuusto hyväksyi 5 miljoonan euron takauksen teollisuushallille. Asia oli ensimmäisen kerran esillä jo kesällä 2008. Tuolloin ei lamasta hihkuttu hitustakaa, nyt tilanne on aivan toinen: Metso, telakat ja muut teräksen käyttäjät vähentävät toimintojaan ja heittävät väkeä pihalle. Onko halli siis enää akuuttihanke?

  Koko ajan rakennuskustannukset laskevat ja muualla maassa rakentajat odottavat valtakunnan hallituksen jo joulukuussa lupaamaa lamantorjuntapakettia. Tuohon pakettiin on kaavailtu miljardeja euroja tarkoituksenaan minimoida rakennusalan työttömyys. Siis olisiko tätä rahaa tullut kenties hallihankkeeseemme ja näin kaupungin takuusumma laskenut huomattavasti?

  Edellä ovat pääsyyt, miksi halusin lisäselvitystä takauksen taustoista. Lisäksi mielestäni esitys oli, luottamusmiehiä väheksyvän, ylimalkainen. Vieläpä tämä olematon esitys tuli lyhyellä varotusajalla. Niin vaan kävi, jotta Tähtinen, Lehtonen ja minä ajoimme jopa Haverisestakin vasemmalta ohi.

  Toivottavasti takaus tuottaa odotuksen mukaiset työpaikat eikä jää kaupungin maksettavaksi. Toivon näin vilpittömästi! Nimittäin, vaikka kaupungille jäisikin takuuna viiden miljoonan euron halli, on sen muuttaminen rahaksi äärimmäisen vaikeaa. Eihän palveluja esim. vanhusten hoitoa tai koulun käyntiä voida kyseisessä hallissa suorittaa. Näin pahimmmassa tapauksessa jää melkoinen aukko kaupungin varoihin. Paikataanko tämä lisäämällä veroja, sulkemalla kouluja vai saavatko vanhukset olla maksumiehinä?

  Emme vastustaneet hallin rakentamista! Halusimme ainoastaan lisäselvitystä taustoista. Toivokaamme, että kaikki onnistuu iloisen aurinkoisesti ja saamme kaupunkiimme uusia pysyviä työpaikkoja!

  Sataman monimuotoisuudesta oltiin kokouksessa huolissaan: pelättiin sen muuttumista terässatamaksi! Minusta pääasia on runsas liikenne ja sitä kautta tulevat eurot. Toisaalta on parempi, jotta meillä on teräräs- eikä banaanisatama. Jos tavara jämähtää, vaikkapa vuodeksi, satamaan banaanit lemahtavat, mutta teräs ei tuoksu edes Samaran verran!