Vaalien alla käydään hirveää uhoa: kaikki ovat työväenpuolueita, kaikiki ovat köyhän asialla. Käydään kilpaa siitä, kuka on rohkein perusarvojen puolustaja. Rahalla höystetyt mainos- ja mediatoimistojen mainokset sekä iskulauseet mittelevät keskenään. Sanoman uskottavuutta pönkitetään vanhuksia ja heikompia tukevalla vaalibudjetilla! Telkkarissa näytetään köyhää pappaa, ken ei saa edes virtsata, kun oikeisto on tehnyt tästäkin tarpeesta maksullisen!

  Entäpä vaalien jälkeen? Ensimmäiseksi revitään auki koko vaalibudjetti: mainoksen kaltaiset papparaiset kuskoon housuun, se ei enää lupaajia. Vanhuksista tulee muutenkin säästökohde, vaaleihinhan on monta vuotta. Lapsilta viedään koulut, nekin pienet ihmiset unohdetaan. Ja sairaat, mitä heille annetuista vaalilupauksista? Ei mitään, toivottavasti aika on hoitanut heidät ennen seuraavia vaaleja!

  Mitä kaikkien peruspalvelulupausten tilalle? Mitä nostettiin agendalle? Ilotulituksia, postimerkkejä, ranatakoripallokentteä, surrealistisia tekojääratoja ehdotellaan! Vaalien jälkeen toverin etu muuttui kaverin eduksi. Ei ole härskiydellä rajaa, kun pohdit SaatanallisenDemoniPuolueen lupauksia ja toteutuksia! Vai ovatko ralliautoihin, historiikkeihin, laivanvarustjille, mainostoimistoillle, koy:n osakepääomiin ja nostureihin uponneet kaupungin sadattuhannet eurot peruspalveluita?

  Minkähän takia usko politiikkaan on mennyt? Minkähän takia vain reilu puolet äänipoikeutetuista käy Uudessakaupungissa  vaaliuurnilla? Minkähän takia juuri tavalliset kulkevaiset ja perinteiset vasemmiston kannattajat ovat menettäneet uskon politiikkaan? Löytyisikö syy siitä, että pikainen unohtaminen ja sähäkkä lupausten syönti vie uskon vasemmanlaidan äänestäjiltä.

  Nyt selitetään, että pakko unohtaa köyhät ja heikommat. Näin rohkea perusarvojen puolustaminen muuttuu rohkeaksi vastuunkannoksi. He ketkä puhuvat edelleen perusarvoista muuttuvat nyt alhaisiksi populisteiksi, riidaan kylväjiksi ja huonostikäyttäytyviksi miehiksi. Heitä vainotaan, haukutaan, uhkaillaan, ja heidät otetaan puhutteluihin: Hekään eivät saa pitää vaalilupauksiaan, heidän taistelunsa on epäkorrektia kehityksen jarruttamista!

  Mitäpä on tullut tehtyä Raken kanssa? Ollaan puhuttu ja esitetty, nykyiselle menolle, lukuisia vaihtoehtoja! Mikäli näihin valtuuston enemmistö olisi yhtynyt, kaupunkimme säästötarve oli puolet nykyisestä ja kouluverkkomme olisi entisellään. Ehkäpä meillä olisi muutama haihatteluhalli ja älytön viritelmä vähemmän, mutta, toisaalta, meillä olisi myös niihin upotetut verovarat jäljellä!