Kaupungissamme ajattelu ja asioden valmistelu sekä niistä kirjoittelu kuuluu pienelle klikille. Tämä porukka petaa valtaa tosilleen ja jos haluat, edes piukkuisen, nauttia valtaeliitin pöydiltä putoavista murusista, joudut tekemään palveluksia. Ihmisiä nostetaan ja toisia ostetaan. Julkisuutta jaetaan, jotta oikeat kaverit pääsisivät päättäjiksi. Vähäisellä koulutuksellakin saat hyvän homman, kunhan sitoudut pikku klikin juosupojaksi. Näin rakentuu meidän yhden vaihtoehdon esittely- ja toteutuskuvio.

 Viime valtuusto möi maata Lokakalahdelta. Lähes kaikki valtuutetut uskoivat tonttikaupan myötä syntyvästä investoinibuumista: Maan ostaja rakentaa tiet, kunnallistekniikat, lisäksi tulee töitä ja uusia palveluita. Valtuutettujen joukosta löytyi pahan ilman lintu, maailman lopun povaaja, musta maalaaja ja kaiken negatiivisuuden isä sekä kehityksen jarru. Juha Aaltonen oli asiassa eri mieltä ja vastusti kauppaa!

  Aika realisoi tehdyt päätökset. Jos "juha aaltosia" olisi ollut 22, olisi kaupunki voittanut satojatuhansia. Juha Aaltonen perehtyi kauppaan, käytti omia aivojaan, otti selvää asioista ja toimi oikein, kuten nyt tiedämme. Juha Aaltonen tiesi, muut sen sijaan uskoivat. Jopa valtuustossa on vedottu, peräreikään lurahtaneiden asioiden yhteydessä, uskoon. Kun voi kysyä tai laskea, ei tarvi uskoa!

  Itse olen käynyt neuvotteluita muutamien menestyvien kuntien virkamiesten kanssa. On soiteltu, keskusteltu nokikkain, lähetelty sähköposteja ja jopa saunottu. Kaikki tämä perustuu vuosien varrella syntyneisiin ihmissuhteisiin. Tarkoitukseni oli etsiä variaatioita yhden vaihtoehdon toiminnallemme. Mitään virkamiesvihaa tai vastaavaa minulla ei ole. Minä vaan en voi hyväksyä nykyistä menoamme, koska sillä ei ole näyttöä onnistumisesta.

  Minua ei voi ja tuskin voi ketään muutakaan valveutunutta ihmistä, vakuuttaa puolensivun talousjutulla, jossa ei ole ensimmäistäkään lukua. Talousuutiset perustuvat aina lukuihin ja siihen, mitä viimeisen viivan alle jää. Talous perustuu lukuihin ja niistä syntyvään tietoon eikä uskoon!

  Halusin keskustella, ammattinsa osaavien ja osaamisensa näytöillään todistaneiden, virkamiesten kanssa. Halusin, että nämä osaajat tuovat valtuutetuillemme sen tiedon, mikä kaupungistamme puuttuu. Halusin tuoda tieto korvaamaan kalliiksi käyvän, vääriin oppi-isiin pohjautuvan uskon. Demokratian perusta on tieto eikä usko. Ilman tietoa ei voi olla demokratiaa!

  Niin se vaan on ettei moista foorumia kannata järjestää. Täällä ollaan tyytyväisiä pika-pika talousseminaariin ja alibudjetointiin. Vain kymmenen valtuutettua halusi kunnon selvityksen kaupunkimme tilasta ja toisista vaihtoehdoista. Näinhän kävi Juha Aaltosen aloitteen yhteydessä, kun nimiä sen taakse haettiin. Surullista, kun ateistit väittävät uskovansa!

                                     PIIRI PIENI PYÖRII: