Meillä on jo reilun puolen vuoden ajan ollut käynnissä tyhjien asuntojen tehokartoitus; näin ainakin sen perusteella, mitä kaupunginjohtaja sanoi tammikuussa  Turun Radiolle. Onko mitään tehty puolen vuoden aikana vai jäikö tämäkin katteettomaksi hölinäksi? Blogikirjoitus tammikuulta:

24.01.2011 - 20:31

 Tänään Turun Radiosta tuli hienoja uutisia Uudestakaupungista. Koojii kertoi tänne tulevista teollisuuslaitoksista varmana asiana.  Myös autotehtaan osalta hän kertoi positiivisia uutisia työntekijämäärän osalta. Mikä sen hienompaa, jos pelätyt lomautukset vaihtuvat lisätyövoiman tarpeeseen.

 Uutinen antaa äärettömän positiivisen kuvan kaupungistamme. Tätä korostaa se, että, lähes poikkeuksetta, muualla  puhutaan työpaikkojen vähenemisestä. Kaupunkimme tilannetta täytyy osata markkinoida nyt ja nopeasti. Monet ihmiset elävät tahoillaan epävarmuudessa, kun meillä on tarjota heille ja heidän perheilleen varmuutta tulevaisuuteen. Varmuus huomisesta ja lasten tulevista vuosista saa ihmisen ylittämään muuttokynnyksen.

 Pelkät luodut työpaikat eivät riitä. Tarvitaan luonnollisesti asuntoja ja myös tähän koojii puuttui radiohaastattelussa. Tyhjät asunnot on saatava nopeasti esiin, olipa sitten kyse vuokra- tai omistusasunnoista. Samalla tonttipolitiikka on pidettävä mahdollisimman ostajaystävällisenä. Jokainen tänä vuonna Uuteenkaupunkiin muuttanut ihminen on vuoden vaihteen jälkeen uusikaupunkilainen veronmaksaja. Siksi meillä on kiire.

  Asuntojen lisäksi meidän tulee satsata kaupungin puitteisiin. Usein nämä viihtyvyysseikat vaikuttavat suuresti paikkakunnalle muuton. Jos haluamme tänne nuoria ihmisiä lapsineen, on välttämätöntä tehdä pikaisesti päätöksiä juuri tätä väestönosaa kiinnostavista investoinneista. Ilman tämän kaltaista satsausta lisäämme ainoastaan näyttävästi työpaikkaomavaraisuuttamme. Vaikka se näyttää hienolta, se ei elätä meitä. Työpaikasta on hyötyä kaupungille ainoastaan silloin, kun työntekijä maksaa veronsa kaupunkiin.

  Uuteenkaupunkiin on syntymässä 300 uutta työpaikkaa. Tätä lottopottia ei saa tuhota riitelemällä tai itsekkäällä sanelupolitiikalla. On viimeinkin löydettävä todellinen, luovien ihmisten välinen, yhteishenki. Tällä yhteishengellä saamme nuo 300 uutta työpaikkaa muuttumaan uusiksi asukkaiksi ja veronmaksajiksi."

                                  250 uutta työpaikkaa Uuteenkaupunkiin