Meillä tuomitaan, juntataan ja haukutaan. Yhden totuudentiellä etenemme sokeasti, emme hyväksy vaihtoehtoisia älyllisiä voimavaroja ja sen tuotoksia. Jos poikkeat tästä yhdestä totuudesta, olet räyhääjä ja häirikkö. Sinun pitää sokeasti noudattaa sitä yhtä mallia, mikä ylhäältä annetaan. Vaikka tuo malli olisi kuinka emäpöljä tahansa, sitä on noudatettava.

  Joku vie ja muiden täytyy tyytyä komentoon. Muuten paikallinen Zeus jyrähtää. Hän valjastaa lakeijansa höykyttämään ja tuomitsemaan toisin ajattelijat; ketkä ovat useinmiten heitä ketkä edes ajattelevat. Talouden tunnusluvut kertovat, että olemme yksi Suomen onnettomimmin hoidettu kunta. Vakka-Suomessa kannamme taloudellisen tappion tuottamisen ylivoimaista ykkössijaa.

  Vaikka lyöt onnettoman organisaatiomme onnettomat tulosluvut julkisuuteen, et ole totuudenpuhuja vaan niljakas mustamaalaaja. Sinulla ei ole sijaa tässä hukkuvassa laivassa. Voiko toteutunut epäonnistuminenkin ja sen julkituomienen olla tuomittavaa? Meillä se on sitä, sillä elämme yhden totuudentiellä valuen kohti kohtalon koskea!

  Jos virkamies vastaa luottamusmiesten kysymykseen, saa hän osakseen varoituksen tai huomautuksen. Kannustaako tämä innovatiivisuuteen? Ei varmasti kannusta, sehän tappaa kaiken luovuuden. Jos taasen lautakunnassa käsketään pitäämän turpa kiinni, koska hallitus päättää kaiken kuitenkin, lisääkö tämä demokratiaa? Ei varmasti lisää!

  Koko organisaatio on otettava suurennuslasin alle. Itse väitin Naantalissa vastaan Juha Aaltoselle, kuka totesi meillä olevan johtajuusongelman. Ikävä kyllä Juha oli oikeassa, meillä todellakin on johtajuusongelma. Eikä se ratkea ennen kuin kunnioitusta luottamusmiesten osaamiseen ja luovuuteen vaaditaan kaupungin virkamiesjohdolta. Sama koskee luottamusmiehiä, myös heidän on saatava kunnioitusta ylimmätä virkamisjohdolta, ainoastaan näin kaupunkin voi toimia demokraattisesti!

  Jospa kuuntelisimme toisiamme, juttelisimme ja arvoistasimme erilaisia mielipiteitä! Ei kukaan halua kenellekään pahaa! Varmasti kaikki yrittävät parhaansa! Niin yksinkertaisesta asiastä tässä on kyse kuin kuuntelemisesta ja lähimmäisen kunnioittamisesta!

              MIETI JA KUUNTELE, MUSTALLAKIN VOI OLLA SYYNSÄ: