Jos koulut nyt lopetetaan, niitä ei enää koskaan saada takaisin! Jos koulut jäävät toimimaan edes jonkinlaisina, niitä voidaan jatkossa kehittää! Tämän eteen pyrin toimimaan, enkä ole yksin! Samaa mieltä olevia löytyy kaikista puolueista. Heidän kanssaan käytyihin neuvotteluihin perustuu myös esityksemme!

   Pohitulli ja Viikainen rekennettiin 1 300 oppilaan kouluiksi. Nyt molemissa on oppilaita vajaaat 600. Viikaisten koulua odottaa 10 milj.€:n remontti ja 650 000€:n saneeraus ruokalaan. Esityksessämme näitä kuluja ei tulisi. Lisäksi kaupungin toimintoja voitaisiin kehittää ko. alueelle: Kansalaisopisto, nuorisotoimi jne.  Myytäväksi jäisivät niin Perheneuvola kuin Nuorisotalo. Näiden rakennusten arvo lienee lähempänä 500 000€.

    Miksi tekisimme Viikaisten kouluun 10 milj. €:n remontin, jos se on jo vajaan 10 vuoden kuluttua turha rakennus; eräiden esitysten mukaanhan lapset vähenevät!.   Esityksellä säilyttäisimme erilaisen koulujen verkon ja lisäisimme niiden käyttöä uusille toimintasektoreille.

    Itse kokouksessa puheenjohtaja salli virkamieheltä törkeän yliolkaisen ja vähättelevän käytöksen luottamusmiehiä kohtaan! Ennen näkemättömän outoa  oli puheenjohtajan käytös puheen loputtua ja äänestysesityksiä lukiessaan. Hän mollasi vastaehdotusta lause lauseelta. Onneksi Rainer Tähtinen puuttui tähän ihmeellisyyteen.

     Käytöksesstä puhuttaessa, ei kannattaisi osoitella muita, jos malka on omassa silmässä: Jotkut saavat käyttäytyä miten vaan, kun manipuloivat väkeä tuhoamaan kouluverkkomme. Mitä kiroiluun ja mesomiseen tulee, kaksi toisten puolueiden valtuttettua sanoivat: Jos eräs ei olisi esittänyt voimakkaasti kantaansa keväisessä koulutuslautakunnan kokouksessa, oltaisiin jo nyt ilman pieniä kouluja.