Lukuisten valtuutettujen ja virkamiesten kanssa juteltuani, olen entistä vakuttuneempi elinkeinoillan järjestämisen tarpeellisuudesta. Ilouutiset kertovat laman selän olevan taittumassa! Onko näin ja kuinka on tulevaisuutemme kaupungissamme? 

  Jos minulla olisi riittävästi tietoa kaupunkimme erilaisista satsauksista, en tietenkään ehdottaisi koko tilaisuutta. Useimpien virkamiesten kanssa tulen loistavasti juttuun, toisten kanssa taas ei mikään tunnu onnistuvan.

  Joskus meno juttutuokiolle tuntuu yhtä miellyttävältä kuin menisi ruoskaa heiluttavan leijonankesyttäjän asiakkaaksi. Eihän leijonakaan mene vapaaehtoisesti ruoskan heiluttajan luokse, joten en minäkään sitä mielelläni tee!

 Onneksi tiedon siirto ei kaadu kahden ihmisen väliseen kemiaan vaan joku kolmas voi tuoda tarvittavan evätyksen. Meidän vaan täytyy hyväksyä se ettei kaikki tule juttuun kaikkien kanssa. Kuntalaisen kannalta pääasia on se, että asiat tulee hoidettua vaikka henkilöt riitelisivätkin!

  Suurimman ongelman muodostavat virkamiehet keiden tieto ei pidä kutiaan! Juuri tämän takia haluan em. tilaisuuden. Asiaa esittäessäni suhtautui kaupunginjohtaja siihen todella positiivisesti!

  Tapahtumaa ehdottaessani ei minulla käynyt mielessäkään, että siitä pitäisi kostua rahallisesti. Ehkä joku palkkionmetsästäjä odottaa moista, mutta mielestäni sinne voi mennä ihan tietopalkalla. Jos joidenkin pykälien mukaan valtuutetuille täytyy maksaa korvaus, on sekin parempi satsaus kuin 4 000€ risteily majakalle!

  Säästöjen alla tarvitsemme tietoa elinkeinoelämän tuotto-odotuksista. Onhan se tosi noloa, jos ajamme palveluita alas, nostamme veroja ja jälkikäteen huomaamme, että lapset, vanhukset ja sairaat kärsivät turhaan.

  Muutenkin säästöistä täytyy käydä syvällinen ja laaja keskustelu; aina valtuuston hiljaisinta sielua myöden on kaikkia kuunneltava. Kevään kaltaista sähläystä ja harvainvaltaa ei voida jatkaa. Jospa valtuuston enemmistö olisi ollut Haverisen esityksen takana, olisi kaupunkimme hoitanut  leiviskänsä, kuntalaisen kannalta ajateltuna,  tyylikkäimmin.