Jos eilisessä seminaarissa olisi kerätty kolehti teloitusosastoni rahoittamiseksi, kasaan saadulla sumalla olisi syntynyt pramea ja hyvin aseistettu osasto. Olin todella otettu saamastani huomiosta. Ilman Johannaa, minusta olisi tullut seminaarin pääteema. Hän lopulta ilmaisi, että herrat voisivat jatkaa keskustelua muualla!

   En ole koskaan hyväksynyt ikärasismia, enkä vieläkään usko ihmisen toiminnan olevan iästä kiinni. Kyse on elämänkokemuksesta ja siitä kasvatko vai oletko urautunut. Jos kasvat näet asiat ja mielipiteet  haasteina, joille tarjoat paremman vaihtoehdon tai kehität sitä.  Jos taas olet urautunut vastustat muutosta viimeiseen asti, sillä tiedät putoavasi kelkasta.

   Olen puolustanut, alusta asti, demokratiaa  ja heikompia. Enkä näe pienintäkään syytä vaihtaa tyyliä, ehkä asiat voisi jatkossa esittää hieman kärjistetymmin eikä totutun realistisesti. Näin syntyy mielestäni entistä hurjempia keskusteluja. Nämä keskustelut herättävä kiinnostusta ja ajatuksia, se tämän kirjoittamiseni tarkoitus on!  Jos siinä sivussa tulee oikaistavaa tietoa, niin sitten oikaisette. Minä en sensuroi, jos pysytään edes askeettisen tyylikkyyden ja lähimmäisen kunnioittamisen rajoissa!

    Mikäli paikallismedian toimintamalli poikkeaisi edes hivenen perus pohjoi-korealaisesta journalismista, ei näitä blogeja tarvittaisi näin kipeästi. Tieto ja mielipiteet kulkisivat meillä niin kuin muualla. Niin kauan, kun lehti on valta- eikä tiedotusväline, näiden blogien merkitys on paikallisdemokratiamme kasvava perusta. Blogit tarjoavat tietoa ja antavat tilaa mielipiteille, jotka hukkuisivat muuten vaikenemisen mereen tai rusentuisivat sensuurinsilppurissa! KÄYTTÄKÄÄ BLOGEJA, PERUSTAKAA OMIA BLOGEJA, TARJOTKAA TIETOA; KERTOKAA MIELIPITEENNE JA VAIKUTTAKAA!

     MIelestäni suhteeni virkamiehiin on hyvä, pystyn keskustelemaan juuri niiden virkamiesten kanssa, kenet näen keskustelujen arvoiseksi. On ainoastaan yksi poikkeus, kenelle ei koskaan sovi tapaaminen. Jos joku virkamies ei pidä minusta, en minä siitä , yhtä poikkeusta lukuun ottamatta, juurikaan välitä.  En voi pakottaa ketään komentaen: Nyt tykkäät minusta! Enkä minä edes kaipaa lukuisia ystäviä ympärillenni, jo pois menneiden tilalle.

     Olen pohjimmiltani hiljainen erakkoluonne ja viihdyn parhaiten yksin. Siksi minusta tärkeintä on se, että asiat pystytään hoitamaan., tyylipisteistä viis. :Ei näihin ympyröihin olla kavereita tultu etsimään. Jokainen toimii niiden arvojen puolesta, mihin uskoo. Kaikki kuuntelevat sydäntään tai ainakin ryhmän enemmistöä! 

    Luonnollisesti olisi mukavampi touhuta ihmisten kanssa. jos tuntisi nämä hyvin. Siksi ehdotin esim. valtuustoryhmien kesken pelattavaa koripallosarjaa. On eduksi tuntea toisen ihmisen persoonalliset piirteet ja politiikan ulkopuoliset kiinnostuksen kohteet!

     Totean kaupunginjohtajasta, jotta tunnen hänet muutaman vuosikymmen ajalta. Pystymme keskustelemaan eri desibelitasoilla ja niin olemme tehneetkin. Tänäänkin olen keskustellut hänen kanssaan ja arvostan häntä miehenä, kuka hyväksyy minut omana itsenäni. 

     Samallalailla kuin kaupunginjohtajaa, arvostan arkkitehtiamme, sivityspalvelujohtajaa, nuoriso- ja liikuntatoimenjohtajaa, kuten lukuisia muitakin kaupungin työntekijöitä. Jokaisesta puolueesta löytyy ihmisiä, keitä arvostan. Sensijaan kohoopeejiitä en arvosta pätkääkään; kun vanha saippua on  mitätön ja niljakas tehtäväänsä, pitää se heittää pois!