Vaaleissa tehdään työtä, jotta oma informaatio motivoi äänestäjät liikkeelle. Näin jokainen haluaa mahdollisimman paljon ääniä. Kaikki vaaleihin osallistuvat toimivat ehdokkaiden eteen, myös puolueiden ns. järjestöihmiset. Ehdokkaat esiintyvät omine naamoineen ja idoineen vedoten näin kansaan. Toiset ehdokkaista saavat lisäksi tukea puolueilta: telttoja, lahjoja, mainostoimistopalveluitajne.!

  Kansa äänestää mieleistään ehdokasta ja jos sellaista ei löydy jää äänestäjä kotiin. Kukaan ei siis anna ääntään eli valtuutustaan puolueaktiiveille. Siksi on oikein ja äänestäjien kunnioittamista, kun valitaan ehdokkaina olleita luottamustehtäviin. Näin noteerataan myös heidän äänet, keiden ehdokas ei mennyt läpi. Onhan reilumpaa, jotta vaaleissa mukana ollut saa luottamusmiespaikan eikä sellainen tyyppi, josta kukaan ei tiennyt mitään!

  Toimin itse, varsin näkyvästi, menneen kauden PerSujen sitoutumattomana jäsenenä vapaa-ajan lautakunnassa. Puolueesta  ei tuona aikana kukaan muu  kirjoittanut lehtiin riviäkään. Tuon neljän vuoden aikana en edes vilaukselta nähnyt muita puolueen jäseniä kuin Lahtosta. Ainoastaan viime keväänä kävin yhdessä kokouksessa, jossa ehdotin Tähtisen kysymistä ehdokkaaksi. Kaikki muu kokouksessa suunniteltu jäi toteutumatta kadoten keväisen nummen tuuliin.

 Minua kysyttiin jo ennen edellisiä vaaleja ehdokkaaksi. Kun lupauduin ehdokkaaksi, en saanut enkä pyytänyt minkäänlaista vaalitukea puolueelta. Näissä vaaleissa sama jatkui, joskin maksoin puolet puoluelehden jakelusta vaikka siinä ei vihjattu mitään minusta. Lehti vieläpä jaettiin niin, ettei siitä ollut  minulle mitään hyötyä.

 Soinia kiitän puolueen kannatuksen nostamisesta. Hän on pätevä ja toimiva mies, kuka saa kansa rehellisyydellä puolelleen. Myös Tähtistä kiitän, koska osittain menin juuri hänen äänillään läpi. Sen sijaan paikallisia puolueaktiiveja kiitän siitä, etteivät hosuneet liikaa tai yhtään!

 Tähtiseltä puolestani pyydän anteeksi, kun en kesällä suostunut hänen ehdottamaansa Pro-Uusikaupunki listan perustamiseen. Ehdotin Rainerille PerSuja, hän suostui ja sitäkin pyydän anteeksi. Hänen kanssaan suunnittelimme ns. vaalityömme, ilman pienintäkään puolueen tukea!

 On tämä ollut sellaista vääntöä ns. omien kanssa, jotta sitä ei voi enää jättää kesken. Muuten koko työ on ollut turhaa ja annamme vääryydelle periksi. Tuskinpa kukaan minua siksi äänesti, jotta heti liittyisin joo joo-miesten riveihin?

  Olen saanut nauttia panettelusta, ilkeämielisyydestä, valehtelusta, syödyistä lupauksista, kavereiden mustamaalauksesta ja mikä pahinta: Syyttömät, läheiseni ovat saaneet osansa tästä paskasta. Olen nauttinut 27 palaverin ja kokouksen hilpeästä ilmapiiristä, vaalien jälkeen olen soittanut 432 puhelua asian tiimoilta, niin ikään olen saanut pohtia asioita ja kuviota harvase yö. Siispä jatkan tätä vääntöä viimeiseen oljen korteen asti, jottei kaikki mainittu ollut turhaa!

  Kiitän Keskustan, Kokoomuksen, SDP:n neuvottelijoita antoisista keskusteluista. Mutta ennen kaikkea kiitän mahtavaa ryhmäämme: Aaltoa, Lohimiestä, Maikolaa, Mäkirantaa ja Tähtistä. Siinä on hieno porukka, joka saa paljon aikaan. Nämä miehet ovat sanansa mittaisia ja suoraan asiansa sanovia. Heidän kanssaan on ollut ja on jatkossakin hieno toimia!

  Eniten pahoittelen sitä, että tämän väännön alkaessa minulla oli kaksi tosi hyvää ystävää. Toisen heistä menetin, hän sai liikaa, paineeni alaista loskaa silmilleen! Silti jatketaan hamaan loppuun, kuten Veikko Vennamo sanoi: Pienen on liitouduttava vaikka itsensä pirun kanssa, jotta hyvät asiat saadaan hoidettua!