Kansanäänestysaloitteessa tavoiteltiin 5%:n osuttaa äänestysikäisistä uusikaupunkilaisista. Lukuna tuo olisi ollut 644, joten saavutettu 1 604 allekirjoittanutta ei jätä mitään tulkinnanvaraa asialle. Kun huomioidaan nimien keruuaika keskiviikosta-sunnutaihin ja printtimedian vaikeneminen keräyksestä, voi saavutusta pitää erinomaisena.

  Tapahtuneeseen täytyy suhtautua positiivisena kannanottona lasten puolesta. Keräystulos voidaan noteerata joko välittömästi eli kuntalaisten mielipidettä kunnioitetaan ilman iäänestyksen järjestämistä. Näin saataisiin kouluverkko-keskustelulle pantua piste ja koulujen kehittämiseen voitaisiin keskittyä jo nyt toden teolla.

  Koulumme ovat olleet vuosia säästöleikkurin vakio kohde. Kansa on puhunut ja haluaa viimeinkin säästöjen kohdistuvan muualle. Siispä ihmeellisten haihattelujen ja surrealististen elinkeinoskenaarioiden on viimeinkin aika jäädä historiaan; sieltä löytyvät varat muuhunkin kuin koulujen kehittämiseen.

  Toivottavasti jatkossa valmistelutyö etenee avoimemmin ja kuntalaisia kuunnellen. Toista kertaa ei moiseen keräykseen haluttaisi ryhtyä. Jospa vihdoinkin voisimme yhteisvoimin toimia lastemme eteen. Taisi kuitenkin käydä niin, että eräs taho osoitti olevansa kelvoton kaikenlaiseen yhteistyöhön tai asemansa ymmärtämiseen.