Vielä kesäkuun valtuustostassa puhuttiin apeina pienistä säästöistä. Kaupungintilan kerrottiin kulkevan kohti parempaa. Putkeenpäässä on valoa, todettiin lievästi virnuillen. Jotkut kylläkin lupailivat yllätyksiä ja isompia summia. Kokouksen loppupuolella eräs lautakunnan puheenjohtaja antoi lisää pontta yllätyksille toteamalla: Ei nämä luvat mitään totuutta kerro, meidän käskettiin tuomaan nämä luvut esiin. Lopulta hekotellen iloiset valtuutetut  lähtivät, kuulemaansa uskoen, kesälaitumille odottamaa luvattujen pienten summien toteutumista

 Nyt ollaan saatu käsiin 8 kuukauden toteutuma ja mikä mahtavinta, hallitus on hoitanut tehtävänsä tuttuun jämäkkään tyyliinsä. Se on pitänyt huolta siitä, että valmistelumme jyrää luottettavasti perinteisillä linjoillaan. Eikä halllitus kyennyt ainoastaan pitämään touhua totuttuna vaan kannusti lisäpalkoilla jne. virkakoneistoa siten, että pienten säästötoimien mitättömät summat nousivat miljoonaluokkaan. Kiitokset kaupunginhallitukselle, ylititte jälleen itsenne. Pienten säästölukujen sijasta puhumme nyt kolmesta miljoonasta eurosta! Mahtavaa! Te teitte sen jälleen, osoitatte minkälaisiin megalukuihin päästään, kun hallituksen vasemmisto ja kolme kokoomuslaista antaa tukensa kaupungin huippuunsa viritetylle organisaatiolle!

  Riemukkaasti työttömyytemme on vuodessa pudonnut reilulla sadalla. Varmasti tässäkin virkakoneistolla ja hallituksen enemmistöllä on suuri rooli. He ovat motivoineet kaupunkilaisten tulevaisuudenuskon sille tasolle, että sata uusikaupunkilaista muutti kaupungistamme pois ja näin kaunistivat työttömyystilastoja. Tämä on hienoa työtä, johon pystyy ainoastaan määrätietoisen kaupunginhallituksemme ankarasti suitsema virkakoneisto!

  Haimme kaupunkimme loistavasti hoidetun talouden tueksi valtion apua. Tuskinpa sitä saamme talouslukujeme suuruuden vuoksi. Ehkäpä näiden apujen  saapumisen kyseenalaistaa vielä enemmän muutamat muutkin seikat kuin mahtava taloudellinen megatulos. Kansaedustajien kanssa keskustellessani he eivät oikein pitäneet siitä, että ikään kuin fuskasimme edellisessä hakemuksessa, jolla saimme valtiolta apua. Niinikään valtiontasolla ei uskota häkellyttävän voimakkaasti kaupunkimme johdon kykyyn saattaa kaupunkimme taloutta kuntoon!

 Tämä oli taatusti positiivinen kirjoitus. Siinä ei vähääkän arvosteltu ketään vaan iloisesti kiitettiin kaikesta osaavaa organisaatiotamme. Mutta se täytyy todeta tuosta tuosta kesäkuun valtuustossa mainitusta putkesta, jos lisärahoitustarve on liki kolmemiljoonaa euroa ja putkessa näkyy valoa, silloin putki on tuelessa ja niin läheltä, että joku on polttanut näppinsä.

                                                     SOPISIKO TÄMÄ TÄHÄN: