Meidän kaupunkimme on tehnyt, kuten faktat tylysti kertovat, miinusta viimeiset yhdenksän vuotta. Asukasmäärämme on romahtanut, runsaat varannot on syöty, kouluja on lopetettu, peruspalveluita on ajettu alas ja samalla verojamme on korotettu. Kun katsotaan nykyisen valtuustokauden toimia, kuten faktat ikävästi kertovat, olemme jatkaneet samalla linjalla; elemme peräti ole ajautuneet vielä huonompaan tilanteeseen. Yhä säästämme niiltä sektoreilta jotka tuottavas ns. lakisääteisiä peruspalveluja. Ainoa valtuustokauden uusi rahoituslähde on kaupungin omaisuuden raju myyminen ja valtiolta saatu huonosti hoidettujen kuntien hätäapu. Minusta tämä ei ole positiivsta toimintaa vaan äärimilleen viritettyä negatiivisuutta! Eikä tämä muutu positiiviseksi vaikka olisimme kuinka hiljaa!

  Meidän toimintamme ei ole ollut repimistä vaan avointa rakentamista. Asioiden esittelyvaiheessa olemme tuoneet rinnalle oman vaihtoehtomme. Näin on toimittu aina ensimmäisestä valtuustosta tähän päivään saakka. Emme ole mitään jälkijättöisiä räksyttäjiä. Emme ole olleet ensimmäisinä viemässä kaupungin asioita tai ongempia kaupungin ulkopuoliseen julkisuuteen. Luonnollisesti olemme vastanneet, kun kohtaamme tapahtunutta mollaamista on ilmennyt. Mutta muut tahot ovat loanneet kaupunkimme maineetta lääni- ja valtakunnantasolla.

  Meidän kysymyksiimme ei ole vastattu. Meidät on yritetty hiljentää. Tämkö on positiivisuutta? Eikö tehdyistä virheistä ole hyvä oppia; mitään muuta hyötyähän niistä ei enää voi ola. Järjestelmällinen vaikeneminen ja jopa salailu johtaa virheiden toistumiseen ja siihen tilaan, missä kaupunkimme nyt on: VARANTOJA ON SYÖTY REIPPAASTI JA  OLEMME TALOUDELLISESSA AHDINGOSSA ELÄVÄ PAIKKAKUNTA, JOKA MENETTÄÄ ASUKKAITAAN. 

  Kaupungin päätäntäelimissä olemme pyytäneet puhenvuoroja ja käyttäneet niitä asiallisesti. Vai löytyykö jostain merkintä epäasiallisesta käytöksestämme. Päinvastoin olemme aloitteella jopa puuttuneet virkamiesten epäasialliseen käytökseen. On vähintäänkin solvaamista ja väärän tiedon levittämistä, kun toimintaamme mollataan järjestelmällisesti. Haluan vielä lopuksi korostaa, että tarkastuslautakuntamme on puuttunut pitkälti samoihin asioihin kuin me. Kunkin kannattaa tykönään miettiä ketkä toimivat vastuullisesti ja positiivisesti kaupunkimme eteen.

  Olkaamme siis positiivisia ja toivokaamme, että elämme niitä hetkiä, kun kaupunkimme kokee ketsuppi-ilmiön. Taantumuksen tulppa lähtee  pullon suulta ja saamme nauttia makean mausteisesta tulevaisuudesta!

                                    Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat!