Klo: 12:00 keräännyttiin valtuustosaliin kuulemaan, toivottavasti pian Raumalle häipyvän, kaupunginjohtajan ilosanomaa. Uskokaa tai älkää: TYÖPAIKKOJA TULEE JA TEHTAITA SINKOILEE KAUPUNKIIMME. Sellaista positiivista hehkutusta päästeli iloinen kaupunginjohtaja. Sainpa siinä sivussa kuulla sellaisenkin uutisen, että kaupunki lähtee mukaan polttoainebusinekseen. Omalla öljylähteelläkö? Ei nyt sentään, mutta kuntalaisen rahoilla!

 Kaupunginjohtaja hehkutti ihania elinkeinonäkymiä ja yritti luoda positiivista sävyä päivään. Mutta positiivisuus loppui kuin kanan lento, sillä meillä säästetään lapsilta, ikäihmisiltä, sairailta ja kaupungintyöntekijöiltä. Kun valtuustolle alettiin puhua tulevaisuuden arkirealismista OLI VÄRI SYNKÄN JA SURULLISEN MUSTA. Lautakuntien tiukoista säästöistä oli kaupunginjohtajamme, tuo elinkeinoelämän verraton messias, tehnyt aimo leikkaukset. Eräs lautakunnan puheejohtaja piti virkamieskihon säästöjä mahdottomina ilman puuttumista palveluihin.

  Mutta eihän sillä ole mitään väliä, kun viedään ikäihmisiltä, lapsilta ja sairailta. He ovat säästökohde, kuten näyttää olevan yleensäkin kaupunkimme lakisääteinen sektori. Suuri johtajamme, toivottavasti pian raumalainen sellainen, ei sentään nipistänyt kaikilta. Juha Aaltonen  huomasi, että jonnekin on singottu 300 000€ lisää! Tuolla ekstrarahalla Janhuan tyhjä kaupunginosa saa teilleen asfalttia ja katukiviä. Enää ei tarvitse jänisten kirmata soralla ja horsmien keskellä. Nyt on valojen lisäksi päälystetyt kadut pupusillamme. Lienee hinkuhenkeä?

                                   KETÄ VARTEN KUNNAT LUOTIIN: