Kaupungin päättäjät ovat tehneet lapsista epäonnistuneiden talous-/elinkeinohuhhailuiden maksajan. Samassa ollaan lapsia, muka säästösyistä, änkeämässä Venäjän vallan aikaisiin rakennuksiin ja "HOME sweat HOME" Autchvitziin. Tämä kaikki  näennäissäästöjen tai muutaman repaanarehtorin tähden, vai minkä tähden?

  Kun demokratia ei toimi, kansa aloittaa vallankumouksen ja repii vääryyden upseerien rähinäremmit. Meilläkin vääryydellä, viekkaudella yritettiin ahdistaa lapset askeettisiin oloihin, lähettää heidät liikenteeseen rekkojen ruhjottaviksi ja tehdä heistä väline muutaman tyypin palkankorotuksille. Onneksi kansa on alkanut toimia ja luomaan uutta.

  Yksityinen hanke on tuomassa Uuteenkaupunkiin Freinet-koulua, selkeää positiivsta vaihtoehtoa, muuten kurjistuvalle lastemme kohtelulle. Freinet kouluja ei toimi kuin Helsingissä ja Raumalla, joten sen tänne tulo nostaa kaupunkimme imagoa! Ehkäpä jotkut ovat valmiita maksamaan kalliit veromme vain siksi, että Uudessakaupungssa pystytään tarjoamaan jotain positiivisesti uutta heidän lapsilleen!

  Freinet-koulun ainoa oikea paikka on Seikow. Perinteet velvoittavat koulutoiminnan jatkuvan siellä. Muutenkin, viimeistään nyt, on aika polkea jarrua koulujen muuttokouhotukselle, kaveri-hoitureiden palkkaamiselle opettajiksi ja virkamiesten väkisin manipuloimalle lapsi-ankeudelle!

  Sama koskee myös Hallua, Pohjoiskulmaa ja Lahtea. Näiden koulujen lapsia ollaan nyt syytämässä johonkin vanhempien tietämyksen ulkopuoliseen mustaan aukkoon: Tapaamiset vanhempien kanssa on tyrmätty, kaikki tieto lasten vanhemmille tulee kiertotietä. Ainoa mitä tiedetään on se, että lukujärjestyksiä rustataan, kuulemma jo seitsemäs lukujärjestysversio on syntynyt, ja kavereita tietenkin palkataan töihin.

  Kaikki osoittaa selkeästi sen, että nykysillä, virkamesdiktatuurin ajammilla, koulutyperyyksillä ei ole kansan enemmistön tukea. Siksi virkamiesten olisi syytä muistaa roolinsa: He ovat luottamusmiesten tekemien päätösten toteuttajia! On myös syytä muistaa se, että valmistelutyössä  virkamies ei saa syyllistyä manipuolointiin eikä pienen elitiin etujoukoksi alistumiseen!

                    DEMOKRAATTINEN PÄÄTÖS SIUNAA KAIKEN?