Meillä kokeneet luottamusmiehet ja virkamiehet ovat ryystäneet kahvia, nauttineet samaa torttua ja kujerrelleet keskenään kymmenet vuodet. Tuo aika riittää muovaamaan ihmisistä yhtenäisen ryhmän. Ryhmän, jonka yhtenäisyyttä eivät poliittiset näkemyserot tai äänestäjille annetut lupaukset horjuta. Kun tämä ryhmä täydentää itse itsensä sopivilla, nöyrillä jäsenillä. Heille ei voi mitään, sillä nöyriä lakeijoitaan käskyttämällä he toimivat enemmistönä.

 Tuo enemmistö muodostaa oman kuppikunnan lisäksi asioihin leipääntyneiden ja luomiskyvyttömien päättäjien jarruryhmän. He estävät kaikki uudistukset, näin aiheuttavat kaupungin talouden syöksykierteen jatkumisen. Heille riittävät illuusiot, jotka eivät toteudu. Onhan heidän oma tulevaisuutensa turvattu joko eläkkeen tai kunnallisen työpaikan muodossa. Ja ainahan tiukan paikan tullen veli...

 Kun luette Joni Lohimiehen blogin koskettavaa kertomusta hänen lastensa koulukiusaamisesta, havaitsette kuinka meidän valtaeliittimme vähät välittää kuntalaisista. Nostimme jo keväällä asian esille ja yhdessä koulutuslautakunnan enemmistön kanssa pyrimme vaikuttamaan, jotta saamme Kalantiin parhaan mahdollisen koulun. Tuolloin lautakunnan enemmistö jyrättiin manipuloimalla.

 Syksyllä nostimme asian uudelleen esiin aloitteen muodossa. Ennen aloitetta sain lukuisia yhteydenottoja oppilaiden vanhemmilta. Näitä viestejä vein virkamiesjohdolle, vaan mitään ei tapahtunut. Siksi teimme mainitun aloitteen, jonka koojii ja koohoopeejii tyrmäsivät minun henkilökohtaisena ajojahtina rehtoria kohtaan. Lasten aseman parantamisen sijaan minua vastaan tehtiin tutkintapyyntö ja koko persoonani loattiin julkisesti Uudessa Saastassa 23.12.2011 ja tammikuussa maakunnan ykköslehdessä. Kun tein asiata kirjeen koohoolle, keskustalainen peejii ei noteerannut sitä. Johtuuko tämä kirjeeni sisällöstä, jonka hän tiesi?

 Nyt Joni Lohimies tuo blogissaan esiin Kalannin lasten karmaisevat olot. Nyt ovat vanhemmat alkaneet perustaa yhdistystä, joka yrittää korjata Kalannin lapsia kohdanneet vääryydet. Aikuisten on odotettava seuraavia vaaleja, jotta kaupunkiimme saadaan tuhti muutos aikaiseksi. Mutta lapset eivät voi odottaa, sillä he elävät nuoruuttaan. Elämänsä parasta aikaa, jonka varaan koko tulevaisuus rakennetaan.

 Jos joku sanoo, että tästä asiasta on jo puhuttu riittämiin. Niin minä totean, että siitä tullaan puhumaan niin kauan, että asiat ovat kunnossa! Kun taistellaan äärimmäistä mustaakin mustempaa vääryyttä vastaan, on jaksaminen ainoa valttimme!