Kaksi vuotta on johtavien virkamiesten kanssa keskuteltu asioista kauniisti. Kun keskustelu ei ole tuottanut mitään tulosta, on asia nostettu julkisuuteen. Sitä kautta on yritetty saattaa virkamiehiä järjen ruotuun ja kaupunkilaisten asialle. Vain harvoin ovat asiat näinkään meneet perille. Päin vastoin, pimeys on tiivistynyt ja mitä ylemmäs on menty, sitä synkempi on ollut itsekkyyden, osaamattomuuden ja herkkähipiäisyyden summa.

  Luottamusmiesten järjen sanoihin on virkamiestaholta vastattu useimmiten äärimmäisen törkeästi. Luottamusmiehiä on haukuttu hölmöiksi, heitä on kohdeltu alentavasti, jopa lakia on rikottu virkamiesjäärien päätöksien härskissä läpiajossa. Niin virkamiehet kuin heidän poliittiset aisankannattajat ja sokeat nuolijansa ovat  toimineet törkeästi kuntalaisen etua vastaan. Ehkä nuoleminen on väärin sillä osa hännystelijötä ei nuole vaan kulkee pää, hartioita myöten, virkamiehen ahterissa.

  Jos tällä kuvottavalla hallintomallilla on saatu aikaiseksi ainoastaan sekasortoa, huonoja päätöksiä ja miljoonia miinuksella oleva talous, on viimeinkin asiaan puututtava. Elokuu, viimeinen koulutuslautakunnankokous ja huolissaan olevien kaupungintyöntekijöiden yhteydenotot riittivät minulle. Nyt kissa on nostettu pöydälle. Toiminta ja sen tulos puhuu synkkää kieltään: VIRKAMIES- ja LUOTTAMUSHENKILÖJOHTO ON KELVOTONTA TEHTÄVÄÄN.

  Eilisen valtuuston kokouksen huippuna voidaan pitää 100 000€ unohdusta. Joku pyytää rahaa, kun on unohtanut 100 000€ hankkeen. Minusta, jos hanke on 100 000€ arvoinen, se ei voi unohtua ja jos se taasen unohtuu se ei voi olla 100 000€ arvoinen. Jos taas joku unohtaa 100 000€ arvoisen asian, hänelle ei voi antaa edes viittäkymppiä toisten rahoja!

 Silti valtuuston enemmistö heitti tähän 7 milj.€ syvyiseen kaivoon tuon satatuhatta euroa lisää. Onko tämä vastuullista toimintaa ja toteutuuko tässä kuntalaisten etu? Olisiko valtuuston parempi lyödä kaupunkilaisten kaikki veroeurot pajatsoon? No, silloin ainakin tiedettäisiin männe ne menivät!

 Hyvin perustelluilla aloitteilla osoitimme kaupunkimme ongelmiksi: osaamattomuuden, suunnitelemattomuuden, salailun ja yhteistyökyvyttömyyden. Kun ongeman tekijät poistetaan, poistetaan myös este ongelmien ratkaisemiselta.kuntoon. Kohta Uusikaupunki on kuin lohi, joka väisti pimeissä vesissä Joukon vaaroja, yhden karin ja lopulta hyppäsi synkän kosken yli aurinkoiseen paikkaan: laaksoon, vilvoittavien vetten sekaan!

                  KUUNNELKAA! JOHTAJA PUHUU(ihan loppuun)!!!!: