Jos asiasta on keskusteltu aikoinaan satojen kommenttien kanssa ja jos asiaa lähestytään ko. tyypin tyylillä, hän saa etsiä vastaukseni blogin historiasta, kuten muutkin ovat tehneet. Jos lähden hänelle vastailemaan, se on väärin muita kommentoijia kohtaan.

 Eikä se ole mitään keskustelua, jos syyttelyn, valehtelun ja sanojen toisen suuhun laiton ohessa intetään ITE OOT -tyylillä. Lisäksi määrätyille tyypeille vastaamisella ei ole mitään väliä, he tekevät omat tulkintansa vastauksista.
Esim. Kalannin koulun opettajien yleisönosaston kirjoitukseen esittämäni kommentti, määrätyt tyypit eivät välitä tästä vähääkään. Jatkavat samaa inttämistä.

 Ei kyse ole siitä mitä mieltä kukin on vaan siitä, onko jokin asia tehty/suunniteltu oikein tai väärin. Esim. jos sanotaan pienen pintaremontin olevan muutamakyppitonni ja toteutuksessa huidellaan puolessamiljoonassa. Silloin ei puhuta mielipiteestä vaan siitä faktasta, pitikö valmistelu kutinsa vai ei. Sama, kun perustellusti todetaan valtuuston peejiin rikkoneen lakia. Se on yksiselitteinen fakta eikä mielipide, että hän rikkoi lakia.

 Näitä käytännön esimerkkejä voi tuoda julki kymmenittäin, eivätkä ne sisällä mielipiteitä vaan faktoja. Kyse on kritiikin sietämättömyydestä. Tähän kulttuuriin ei kuulu kuin yhden "virallisen totuuden" hyväksyminen. Puolitoista vuotta toimme Juhan kanssa esiin kaupunkimme ongelmia. Meitä haukuttiin pahan ilman linnuiksi, valehtelijoiksi ja räyhääjiksi.

 Vaikka kuinka selitimme väen ja verotulojen vähentyneen, kaikki väittivät kaupunkimme olevan oikea menestyksen tyyssija ja elinkeinoelämän Mekka. Kun Uutis Sabotoija kesällä viimein kertoi kaupunkimme kulkevan nykymenolla kohti kriisikuntaa, huomattava osa ihmisistä myönsi meidän olleen oikeassa.

 Vaikka kaikki tietävät taloutemme olevan totaalisen kuralla tämänkin vuoden osalta, jotkut sanovat asioidemme olevan mainiosti ja kaiken hoidetun hyvin. Meillä ei saa olla eri mieltä miestään eikä varsinkaan oikeassa ja tuoda ongelmia ja ratkaisuja keskusteluun. Olipa kyseessä totuus kaupungin taloudesta tai Kalannin koulujen toiminnasta, olipa esittäjä tavallinen kuntalainen, kaupungintyöntekijä tai luottamushenkilö, saa hän aina  silmilleen koko valtaklikin medioineen!

                     Neuvoa pienemmille ja vähän isommillekin: