Uusikaupunki menettää vuodessa väkeään 100-150 asukkaan vauhdilla. Tämän faktan, vahvistavat tilastot, löydät Juha Aaltosen blogista. Samalla kaupunkilaisille toitotetaan kaupunkimme olevan yrittäjäystävällinen, dynaaminen ja aktiivinen. Tätä hehkutetaan mediassamme aina lukijoiden manipuloitiin asti!

    Jos olisimme yllä väietyn mukainen paikka, tännehän tulisi yrityksiä ja väkimäärämme kasvaisi. Nousukauden aikana olemme menettäneet lähes 10% väestämme(Juha Aaltosen blogista löytyy tilasto).  On selvä, että tässä tilanteessa on jotain tehtävä. Valittavana on kaksi tietä.

   Joko taistelemme tosissamme saadaksemme Uuteenkaupunkiin työllistäjiä, sitä kautta tänne tulee lisää työtä tekekevää väkeä lapsineen. Näin verotulot kasvavat ja turvaamme kaupunkimme kehittymisen. Käytämme kaupungin markkinoinnissa sen monivivahteisutta: merta, rautatietä, eteläistä sijaintia, maaseutua jne. jne.

   Toinen vaihtoehtomme on nykyinen linja. jossa hyväksytään ettei tämä kylä tee muuta kuin kuihtuu kuihtumistaan. Heikennetään palveluja, lopetetaan kouluja ja selitetään: Tänne täytyy tulla, 8-tielle on 18 kilometriä matkaa, siihen nähden meillä menee hyvin! Tuotahan olemme saaneet kuulla aktiivisuuden ja dynamisuuden toitottamisen väliin.

   Jos me olemme  hirvittävän syrjässä kaikesta ja se vie meiltä onnistumisen mahdollisuudet, niin tämän väittämän mukaan Oulussa, Jyväskylässä ja Vesannolla olisi kuoltu nälkään jo vuosisadat sitten.

   Varmasti me onnistumme kehittämään kaupunkiamme, jos työskentelemme yhdessä sen eteen. On vain tylysti myönnettävä menneestä vuosikymmenestä: 

AHTERILLEEN MENI, MUTTA NYT YRITETÄÄN UUSIN VOIMIN JA IDEOIN!