Nyt kohelletaan kaiken maailman suunnitelmia ja uudistuksia, entäpä jos kuitenkin oikeus muuttaa kaiken? Kuka on vastuussa tehdystä turhasta työstä ja kuka sen maksaa? Miksei nyt kerätä porukkaa kasaan ja yritetä yhdistää mahdollisimman kaukana toisiaan olevia näkökantoja? Eikö tälläinen rakentaminen olisi tulevaisuuden kannalta parasta?

  Kannattaisi muistaa ettei kunnapyörittäminen ole mikään yksittäinen urheilutapahtuma tai ottelu. Tälläinenhän voidaan voittaa vippaskonsteilla. Yritetään tehdä vilppiä heti kun tuomari einää tai kun vastustaja ei hoksaa. Kunnanasioissa ei asia pääty kuin peli, joka ainoastaan loppu pillin vihellykseen.

  Kunta puolestaan jatkaa elämäänsä, jossa yksi päätös on osa historian ketjua. Tehty päätös on lenkki, johon liitetään uusi päätös eli lenkki. Jos tehty lenkki on huono, se ei kestä tulevaisuuden painoa vaan katkeaa ja vie mennessään siihen nivoutuneet uudet lenkit!

  Siispä kannattaisi rakentaa yhteishenkeä eikä yhteishenkeä hokemalla vesittää mahdollisesti orastavaa yhteishenkeä. Odotetaan nyt rauhassa, jottemme tee hosumalla historian ketjuun niin huonoa lenkkiä, jottei se kestä edes omaa painoaan. Kun puhutaan koulujamme koskevasta päätösten ketjusta, pitää muistaa ketjun kannattavan lapsiamme eli tulevaisuuttamme!

  Yhden päätöksen voisimme tehdä hyvillä mielin ja varmistaa tämän lenkin pitävyys. Jos hieman rapsuttaisimme ja tutkisimme, löytyykö pinnan alta korroosion syömä pian rojahtava homelenkki. Nyt voisimme selvittää, ohjausryhmän esityksen mukaan, jäljelle olevien koulujen kunnon. Kenelläkään ei pitäisi olla mitään tätä vastaa. Lautakunta hyväksyi tämän yksimielisesti; samoin insinöörimme näytti valtuustossa kuntotutkimukselle viehreää valoa. Samalla hän myötämielisyydellään osoitti ettei koulujen kuntoa ole riittävästi selvitetty. Ketä voi vahingoittaa koulujen kuntotutkimus ja miksi sitä härkäpäisesti vastutetaan? Sehän lapsiemme tulevaisuuden turvaamista!