Porilaisia ei motivoinut kuntaliitos Lavian kanssa. 85 000 asukkaan, kohtalaiset varannot omaava Pori näytti punaistavaloa 2 150 asukkaan Lavialle. Syyksi kielteiseen päätökseen porilaiset sanoivat etteivät halua käyttää varantojaan Lavian velkojen maksuun. Satakunnan pääkaupungissa varaudutaan ko. varoilla turvaamaan omien kuntalaisten palvelutaso!

  Tavallaan porilaiset jättivät asian auki ja kyse lienee pelkästään rahasta. Valtio tarjosi Pori-Lavia liitokseen tukea vain 200 000€. Toisaalla harkittiin kuntien fuusiota tarkasti, vaan meilläpä lähdettiin uhon ja messuamisen tielle manipuloimaan kuntaliitosta. Koko liitoskoohotus olisi pitänyt pistää jäihin jo silloin, kun liitosta esiteltiin valtuutetuille. Tuossa tilaisuudessa Ukin neuvottelijat osoittivat perehtyneensä liitokseen äärettömän onnettomasti. Heille naurettiin avoimesti! Tuleekin väkisin mieleen, kuinkahan iso summa upposi kuntalaisten rahoja tähänkin rähinäremmipaukutteluun? Yritin jo udella rahamäärää,  en saanut vielä ketään kiinni.

   Mitäpä taivassalolaiset kuntaliitoksen kannattajat sanoivat hävittyään äänestyksen? He kyselivät, millä rahalla nyt maksetaan koulun entraukset, siirtoviemärit ja muut investoinnit? Nyt taivassalolaiset joutuvat etsimään rahansa itse! Entäpä, jos kuntaliitos olisi syntynyt, kenekähän rahoilla hankkeet olisi kustannettu ja keiden palveluista nuo varat olisivat oleet pois?

  Jos luette tämän, ymmärtänette, että en hauku ketään ihmistä. Kritisoin ainoastaan asiaa ja sen hoitoa. Nauttikaa päivästä ja kerätkää voimia viikonlopun lumisavotaa varten!

                                                       Hiukkasen outo tapaus: