Meillä todellinen työkiusausongelma on se ettei kukaan kaupungin johdosta näytä välittävän vähääkään suoritustason työntekijöiden oloista tai ongelmista. Tästä on tehty aloitteita, jotka eivät kiinnostaneet kaupungin johtoa pätkääkään. Johdon laiminlyönnin tekee erittäin törkeäksi se, että kiusatut ovat tekemisissä mm. lasten kanssa. Olen toiminut asian tiimoilta hakenut neuvoja ja vienyt työntekijöiden asiaa eteenpäin!

 Niin luottamus- kuin virkamiesjohto piti aloitteitamme älyttöminä, eräät jopa henkilökohtaisena ajojahtina. Tämä on äärettömän härskiä demokratian tallomista ja vakavasti tehtyjen, kuntalaisten kuulemiseen perustuvien aloitteiden väheksymistä. Eikö täällä saa tehdä muita kuin postimerkki- ilotulitusaloitteita? Valtaeliittimme tekee asioiden hoidon äärimmäisen hankalaksi. Tiedottamisella yritetään haalia  viimeinen suoja, jotta kermamme saisi kekkuloida rauhassa. He ovat valmiita munaamaan koko kaupungin omien valtapyrkimystensä vuoksi! Voiko yhteisten asioiden hoito olla tämän teennäisempää ja  alhaisempaa?

 Kun katsoo määrättyjen henkilöiden puuttumista aloitteisiin ja heidän käyttäytymiseensä luottamuselimissä, tulee väistämättä mieleen: kaupungin edun vahingoittaminen, virka/luottamusaseman väärinkäyttö, edun tavoittele lähipiirilleen eli rikollinen toiminta. Parhaillaan asiaa selvitetään ja jos menestysmahdollisuudet ovat hyvät, laitetaan tutkintapyynnöt vireille kahden virkamiehen ja kahden luottamusmiehen toiminnasta. Nyt ei ole kyseessä mikään: Äitii pojat kiusaa, minä pissin housuu -ruikuttaminen, vaan yhteisömme mahdollisesti vahingoittanut toiminta. Mutta kuten sanoin oikeustoimilla täytyy olla selkeät menestysmahdollisuudet, mitään julkista vippaskonsti häpäisyä ei olla hakemassa. Sellaisella touhulla on kaupunkiamme jo vahingoitettu riittämiin!

 Minua on aivan turha odotella minkään pelletoimikunnan juttusille. Se on näyttänyt, ettei se tunne Suomen työsuojelukäytäntöä vähäisessäkään määrin. Pykälät, asetukset ja lait ovat toimikunnalle tuiki tuntemattomia käsitteitä ja kuten lähihistoria on todeksi osoittanut, ei Mörnen, vitosen juristista, löydy lakiasioissa apua! Omassa kylässä ollaan kovia, mutta askelkin ulkopuolelle niin takkiin tulee. Entä toimikunnan tasapuolisuus? Senkin puutteesta löytyvät mahtavat näytöt.

 Kokonaan toiseksi tilanne muuttuu silloin, jos jostain löytyy ennakkopäätös joka osoittaa minut virkamiesten käskyvaltaiseksi esimieheksi. Silloin pistetään kaupungin työpaikkakiusaukset tarkkaan syyniin ja korjataan löydetyt ongelmat. Vaan taitaapa tämä homma tyssätä siihen ennakkopäätökseen, jota ei löydy mistään!

 

                                                         MIKÄ VOITTAA VIHAN: