Uusi kaupunginhallitus aloitti kokoustamisensa ja kaikki lähti käyntii totaalisella riman alituksella. Hallituksen vauhti riitti tuskin alastulopatjalle ellei se peräti sukeltanut alastulopatjan ali. Edellinen hallitus sentään korjasi säästömunauksiaan ja antoi 150 000€ romahtaneen opetuksen parantamiseen. Tämä ubouusi hallitus sen sijaan otti tuonkin pois korkojen kera. Nyt opetustamme ja kouluolojamme ajetaan siihen malliin alas, että on turha unelmoidakkaan kaupunkimme muuttuvan muuttovoittoiseksi. Viime vuonna muuttotappio oli lähes kaksisataa, päästäänkö tänä vuonna jo viiteensataan?

Hallituksemme näyttää jatkavan samalla sokealla säästölinjalla kuten edeltäjänsä ellei pistä vieläkin paremmaksi. Aikaisemmin meillä oli hullu elinkeinoninja, jota hehkutettiin niiiin kovaa, ettei kukaan välittänyt, kun kaupunki rapautui/vinoutui/velkaantui elinkeinohuumassa. Nyt maksetaan tuottamattoman elinkeinokohelluksen ja siinä sivussa vinoutuneen kaupunkiorganisaation aiheuttamaa miljoonien laskua.

Katsokaapa vaan, nyt alkaa sellainen säästäminen, jossa ei ole päätä ei häntää. Ilman pienintäkään älyn tai tiedon käyttöä alkaa juustohöylä tai ihmisgiljotiini harventamaan kaupungintyöntekijöiden rivejä - toimiiko porvarihallitus enemmän innolla kuin järjellä eli kuten aikoinaan Warkaudessa: Ottakaa luku kymmeneen ja joka kymmenes ottaa askeleen eteen päin. Muut voi mennä tuonne avannon luokse seisomaan, saa kääntää selän.

Tietoa sopi käyttää päätöksen teon tukena, kun sitä kerran jaetaan. Sitä sopisi myös jakaa. Kunpa sivistyspalvelujohtajatarkin puolustaisi omaa toimintasektoriaan samalla innolla, millä oli hävittämässä lapsilta kouluja. Silloin silmät hohtivat kuin helvetin kuumimmat kekäleet, sieraimet puuskuttivat kuin tulta lyöksevällä lohikäärmeellä ja ääntä piisasi ympäri kyliä. Nyt tyyli oli toinen, samoin oli lopputuos.

Miksei oteta Jouko Antolan sanoja vakavasti: Ei säästetä kaupunkia kuoliaaksi. Miksei voida ihan rauhassa pysähtyä etsimään kaupungin talouden vuotokohtia, pistetä niitä ajatuksella ja yhteistyöllä kuntoon? Miksi pitää koheltaa kuin hullut brittiupseerit Gallipolissa - jälkeä tuli, mutta tavoitteet jäi täydellisesti saavuttamatta.

Kun vielä todetaan, että tämä kaupunki, jolla ei ole rahaa, päätti hallituksen yksimielisellä mahti käskyllä, että sijoitustomikunta jatkaa edelleen Kosken johdolla; voi todeta: länsirintamalta ei mitään uutta. Toivottavasti hallituksen tyyli muuttuu ja pian. On todella irånista, jos kaiken uhon jälkeen hallituksen toiminta rajoittuu jäsenten henkilökohtaiseen vallanhaluun ja totuutta karttavaan päätöksentekoon.

Tämä koulujuttu oli minun viimeinen osallistuminen kunnallispolitiikkaan. Senkin tein vain siksi, että se oli minun luottamustoimiaikana tehty päätös. Nyt ole tavallinen tietoa vailla oleva kaupunkilainen, joka kirjoittaa vajailla tiedoillaan omia näkemyksiä ja ajatuksia. Toivottavasti hallituksen toimet terävöityvät nopesti. On tosi noloa, jos jo muutaman viikon kuluttua täytyy huutaa Walaa ja Haapavuorta apuun!