Enää ei riitä, että hallituksemme on, yritysilluusio kiihkossaan, sohlannut kaupungin talouden suohon, nyt se halua pilata kaupunkimme tulevaisuudenkin. Kun me rehellisesti katsomme kaupunkimme ns. puheenjohtajistoa, voi perustellusti kysyä: Löytyykö onnattomampaa ja luomiskyvyttömämpää joukkoa valitsemaan kaupunginjohtajaa. Tämän porukan jäseniltä et löydä ensimmäistäkään avausta tai ideaa kaupunkimme parhaaksi. Muutamaa tyyppiä lukuunottamatta voidaan puhua meganollatyyppien huippuleegiosta.

Nyt tämä porukka lakeejoineen sulki Aaltosen ja Forssin ulos esivalintakuvioista. Forss ja Aaltonen ovat avoimuuden kannattajia ja keskustelevat kansan kanssa kaupungin asioista; Eikö juuri tämän vuoksi heidät olisi kuulunut valita esivalitsijoihin? Molemmilla älli pelaa, riittää rohkeutta kysyä ja kyseenalaistaa; lisäksi niin Aaltoselta kuin Forssilta löytyy luovuutta ja kokemusta muistakin ympyröistä.

Normaalilla järjellä ajateltuna Forss ja Aaltonen olisivat pätevimmät haastettelutehtävään. Mutta siinä onkin heidän suurin ongelmansa, he eivät sovi tähän Tontonmäen suunnittelijoiden ja muiden munausten sokeiden siunaajien ryhmään. Eipä taaskaan toteudu kaupungin tai sen asukkaiden paras - vahingossa ja viekkaudella valtaan päässeet pistävät oman asemansa kaupungin edun edelle.

Jo alkumetreillä kaupunginjohtajan hakuprosessi haisee ja pahasti. Miksei Junkola-Lehtosta voitu edes haastatella, miksi omatkin olivat pudottamassa häntä? Miksi Maskun mies ei kelvannut? Hänellähän on laajaa kokemusta KUNNASSA TOIMIMISESTA ja maakuntatuntemusta, mutta eihän sellaista mridän tumpelot noteeraa. Meillä mennään puuhun niin, että latvaa lähestyy ensimmäisenä nousijan ahteri!

Jo valintaprosessin tässä vaiheessa voi todeta, että parasta pistää haku uusiksi ja brutto palkkaan 5 000€ korotus. Johan alkaa isot lohet liikkua tämänkin prosessin ympärillä! Se vaan sattuu olemaan niin, ettei II-divarin palkoilla saada liigatason tekijää. Ei kaupunkia kaada hyvä ja kallis mies vaan halpa ja huono!

Kannattaa pitää mielessä sekin, että hallituksen puheenjohtajan valtakunnan laajempilevikkisiin medioihin antamat älyttömät lausahdukset rajaavat melkoisesti hakijoiden määrää. Niinpä vain hynä saa hyvät osaajat hakemaan virkaa maineeltaan raiskatusta kaupungista!