Joulun alla en lähde toteamaan koulujen lopettamisprosessita muuta kuin sen, että se ei kestä tarkempaa tarkastelua. Sen sijaan yksittäisten valtuutettujen käytöstä voi kommentoida avoimesti. Hehän äänestivät julkisesti, joten sitä sopii spekuloida.

   Mielestäni kyse on sen toteutumisesta, keitä valtuutettu edustaa. Jos jonkun puolueohjelmassa ei puhuta sanaakaan kouluista tai kunnan alueellisesta demokratiasta, valtuutettua sitovat ainoastaan hänen omat vaalilupauksensa. Näitä seikkoja voi jokainen pohtia ja päättää itse oliko valtuutettu, hänet valinneiden, äänestäjien asialla.

   Myllymäki, Junkola-Lehtonen ja Haapasalo nousivat valtuustossa esiin ja suoraselkäisesti perustelivat ennakolta äänestyskäyttäytymisensä. Luonnollisesti olen heidän kanssaan eri mieltä perustelujen lopputuloksesta, mutta heidän esiintymisensä oli avointa ja suoraa. Tästä jotuen en voi syyttää heitä luikureiksi tai pelkureiksi!

   Mielestäni ongelma löytyy nynnyistä, ketkä luikkivat paikalta kuin rotat seinän viertä vipeltäen tai syöksyivät suoraan ison rotan turvalliseen syliin. Ketä he kuuntelivat ja noudattivatko äänestäjien ohjeita vai isojen poikien määräyksiä? Nämä nössöt herättävät kansassa ajatukset politiikan likaisuudesta ja siitä ettei äänetämällä voi vaikuttaa mihinkään!