Kuhina teknisenlautakunnan ympärillä osoittaa, että, vuosien saatossa, virkamiehet ovat anastaneet itselleen päätösvallan. Yhdessä muutaman kaveri-luottamusmiehen kanssa he tekevät härskejä suunnitelmia. Nämä markkinoidaan lansalle kuin Jumalan sana, kiitos lehdykäisen!

  Virkamiehen tehtävä on toteuttaa luottamusmiesten tekemiä päätöksiä. Tämä on selkeä marssijäejestys. Julkisuudessa kaksi korkeaa virkamiestä pompottaa yhtä luottamusmiestä. Yhdessä he kertovat kuinka tulee säästää ja mistä. Suurin osa luottamusmiehistä ei ole edes kuullut kaavailuista, jotka paikallinen aviisi sylkee heko-heko-tyylillään tavallisen kansan silmille! Tämä on väärin, totaalisen väärin, sillä säästöistä päättää valtuusto, ei muuta virkamies juoksupoikansa avustuksella!

  On täysin selvää minkälaisia säästöpäätöksiä tehdään, jos niistä ovat päättämässä rakenteita työkseen ohjaavat keskeiset virkamiehet. He eivät koskaan karsi itseltään tai toisiltaan. Säästöjen maksut lankeavat, näin ollen, heikompien osalle. Siis lapset, vanhukset ja sairaat kärsivät, kun virkamiehet suunnitelevat risteyksiä jne.

  Mitä varten kunnat joskus luotiin? Pitämään huolta heistä, ketkä eivät tule omillaan toimeen tai saa ääntään kuuluviin. Heitä varten on palkattu myös korkeat virkakihomme! Eiköhän ole tärkeämpi huolehtia lapsista, vanhuksista ja sairaista. Jos tämä vuoksi joku katulamppu jää uusimatta tai risteyksen entraus siirtyy vuodella, ememmistö hyväksyy sen varmasti!

  Koko homman kruunaa paikkakunnallamme vallitseva tiedotuspolitiikka. Se on hämmästyttävän tuloshakuista ja tukee muutaman tyypin näkemyksiä. Teknisenlautakunnan hässäkästä ei ole näkynyt riviäkään ja se on sentään valtakunnan uutinen! Kuka suosii ja suojelee ja ketä?

  Valtuutettujen on otettava se asema, mikä heille kuuluu. Heidän työnsä arvioidaan vaaleissa, virkamiesten työtä ei mitata missään. Mikäli nykyinen tyyli jatkuu, voisi myös valtuusto äänestää keskeisten virkamiesten kyvystä toteuttaa luottamusmiesten päätöksiä!