Pelkästään koulutuslautakunnasta on poistunut kolme jäsentä. Itse osallistuin aikaisemmin kaikkeen mahdolliseen lautakunnan toimintaan: tiedonsaantiin, haastatteluihin jne.. Sittemmin olenkin kokenutkin kaikenkin ylimääräisen ainoastaan ajanhukaksi. Eihän päätöksenteon kannalta lautakunnalla ole mitään merkitystä, siillä niin lukuisat kerrat on hallitus muuttanut lautakunnan yksimielisen päätöksen.

 Olen pohtinut ja keskustellut erostani kokeneempien luottamushenkilöiden sekä virkamiehen kanssa. Toistaiseksi pysyn lautakunnassa, sieltä saamani tiedon vuoksi. Istun siellä jatkossa tavallisena rivijäsenenä. En kritisoi enkä jeesustele, näin menköön niin kauan kuin kyvyt hiljaisuuteen riittää!

 Myös valtuustosta eroamista olen pohtinut. Eikä syy ole se, että minua olisi loukattu, nöyryytetty tai kohdeltu kaltoin. Ainoastaan puheoikeuttani on rajoitettu; siinä ainoa henkilökohtainen asia, mitä voin kritisoida. Ajankäytöstä tässä on kyse. Ei tunnu järkevältä käyttää aikaa asioiden valmisteluun ja huomata etteivät esiin kaivetut faktat paina mitään. Turhan panttina istuminen ei tunnu järkevältä eikä kuntalaisen edun mukaiselta.

 Toinen syy, mikä saa minut pohtimaan luottamustoimien jättämistä, on kaupunginjohtajammekin pääkaungissa mainitsema Ukin huono ilmapiiri. Kun touhuaa huonossa ilmapiirissä, eikä saa, kuntalaisen kannalta, aikaiseksi edes välttävää tulosta, alkaa tämänkin vuoksi pohtimaan tehtävän järkevyyttä. Pahimmillaan hommaan turtuu ja ajatustakaan asioille antamatta istuskelee kaverien kanssa tekemässä mukavia päätöksiä.

  Toimittajana sain seurata kunnallispolitiikkaa sivusta ja vasta nyt huomaan, että työskentely tapahtui muutaman virkamiehen ja muutaman luottamushenkilön kanssa. Missä muut luottamushenikilöt olivat? Heidän ehdotuksiisa tai milipiteiinsä ei törmännyt koskaan. Ainoastaan vaalien alla he tulivat esittämään mediatoimistojen sloganeita. Nyt näen, nykyisessäkin valtuustossa, suuren joukon kuuluvan näihin mainostoimistojen mannekiineihin. Hekö ovat oikeita kaupunkilaisten edunvalvojia? Heitäkö pitäisi katsoa ylöspäin?

 Täällä on arvioitu toisten ihmisten tunnetasoja ja siltä pohjalta perusteltu  heidän tekemisiään. Tämän vuoksi kerroin avoimesti, miltä nyt tuntuu, missä nyt kiukuttaa ja miksi nyt harmittaa. Onhan tuollaisesta asiasta parempi kertoa itse kuin vastata muiden tulkintoihin omista vaikuttimista. Jos minusta tulee kiltisti nurkkaan vetäytyvä ja siellä sikiöasennossa vapiseva valtuutettu, niin tiedättepä syyn.

 Valtuutetuista löytyy erilaisia tapauksia. Minä olen tällainen ja minusta on tärkeää, että se myös tiedetään. Vain avoimuudella saavat ihmiset tietää, kummoinen tyyppi olen, siksi näitä juttuja rustailen. Valtuustossa on aivan liikaa ihmisiä, keistä kukaan ei tiedä mitään...xkin?

             JOKAISELLA TARINALLA JA TEKIJÄLLÄ ON LOPPUNSA: