Kaupungintalous on pahasti kuralla! On hehkuteltu sitä, kuinka hienosti asiamme ovat, mutta totuus paljastui viimeistään kesänä. Tuolloin lehdykäinen kertoi vilkkaasta velkaantumisvauhdistamme ja siitä, että vuona 2012 olemme kriisikunta. Samoihin aikoihin menestyksellämme ja mahtavalla onnistumisellamme hehkutelleet lähettivät valheellisen kerjuukirjeen valtiovallan suuntaan. Samaan aikaa tehtiin muutakin ja todella merkittävää!

 Koohoo teetti konsulttityön terveyspalvelujemme mahdollisesta kalleudesta. Työ valmistui syksyksi 2009. Konsulttiyössä sanotaan mikä mättää ja miten. Työstä maksettiin muistaakseni yli 30 000€. Miksi tämä koohoon tilaama työ piilotettiin? Ketä palvelee moinen vaikeneminen? Onko tällä salailulla tehty tahallisesti vahinkoa kaupungille? Kuka on vastuussa moisesta salailusta?

 Salailun jälkeen koohoo ja valtuusto vaati tiukkaa budjettia terveys/sosiaalisektorilta. Sektori lupasi säästöjä. Säästöjä ei tullut, mutta onko niitä tullut siltä suunnalta aikaisemminkaan? Eipä ole tullut. Säästöt ovat rajoittuneet aina lupausten tasolle! Mitä teki koohoo? Ei mitään, se eskortti ei tehnyt yhtään mitään.

 Viime kesänä koohoo seikkaili akselilla Forssa-Imatra ja mielessä lienee ollut Sumatra. Reissulla kuulemma perehdyttiin muiden kuntien terveyspalveluihin ja niiden toteuttamiseen. Ainoastaan Harto avasi blogisssaan reissun tuntoja. Muuten koohoo laskeutui tänne odottelemaan konsulttien työn valmistumista! Ja sitä saatiinkin odottaa. Työ ei valmistunut millään.

 Viimein, sittemmin puutteelliseksi osoittautunut, konsulttityö esiteltiin valtuustossa. Vain yksi valtuutettu kehui tämän työn upeeksi, valtavaksi jne. Muut ihmettelivät sen puutteellisuutta. Lopulta työ valmistui ja ammattilaiset tyrmäsivät sen. Yksi valtuutettu kyllä muisti ikipositiivisuutensa hokien: Upeeta valtavaa jne..

 Marraskuussa koohoon peejii uhosi miljoonan säästöistä: Tämä otetaan tällaisenaan! Se joko otetaan tai jätetään, pilkkuakaan ei muuteta. No vartin päästä se muutettiin. Hirveällä uholla luvattiin miljoonan euron säästöjen löytyvän tammikuun valtuustoon? No, löytyikö? Ei löytynyt! Löytyykö huomiseksi? No, ei löydy! Löytyykö koskaan? No, ei löydy nykyisellä johtajuudella! Ainoa muutos on se, että nyt näennäispositiivisuus eskaloitui koohoohoon! Säälittävää toimintaa, kerrassaan onnetonta? Kuin umpisokea pistettäisiin koulubussin rattiin ja ihmeteltäisiin, miksei homma toimi!

                                YSTÄVÄT VAAN VÄHENEE: