Elinkeinopolitiikkaan on hakattu vuosikaudet kymmeniä miljoonia euroja. Tavoitteena lienee ollut paikkakunnan verotulojen ja väestön kasvu. Näin ei ole käynyt vaan kylämme on rojahtanut taloudeltaan Vakka-Suomen onnettomimmaksi. Elinkeinopolitiikkamme ei ole ollut sijoitus vaan selkeä kulu! Se talousstatistiikka todistaa.

  Jatkossa elinkeinopolitiikkamme on muutettava avomeksi ja tavoitteellliseksi. Enää ei voida hyväksyä, että rahaa roiskitaan umpimähkään. On oltava selvät suunnitelmat, tavoitteet ja seuranta. Näinhän toimivat yrityksetkin, eiväthän nekään syydä rahaa umpimähkään ja toivo lottovoiton kaltaista onnistumista!

  Nyt kaupunkimme on kivasti framilla ja yritysten huulilla yritysystävällisyydestään. Kannattaa takoa, kun rauta on kuuma. Vallitseva positivinen tilanne täytyy hyödyntää ja se onnistuu lisäämäällä ammattimaisuutta elinkeinopolitiikan toteutukseen. Olemme hölmöjä, jos nyt nukumme onnemme ohi, emmekä vieläkään saa toimivia yrityksiä työllistämään uusikaupunkilaisia ja maksamaan kaupungillemme veroja!

  Koska elinkeinopolitiikka ei kuulu kuntien lakisääteisiin toimintoihin, on sitä siksi myös valvottava! Ja valvonnan täytyy olla tehokasta ja tekijöitä tukevaa. Passiivisen sivustaseuraamisen ja sokean myöntelyn täytyy kuulua historiaan.

 Jos elinkeinopuolella liikutaan samalla tasolla kuin kaatopaikan valvonnassa, ollaan pahasti suossa. Käykääpäs taas katsomassa kuinka roskat ovat lentäneet pitkin maita ja mantuja! Tälläinen toiminta on huonoa mainosta kaupungillemme ja antaa leväperäisen kuvan koko toiminnasta. Tänne saapuessaan vieras luulee tulleensa jonnekkin Bosniaan. Kyllä kaatopaikan tienoostakin pitäisi huomata se että olemme Suomessa! Voiko joidenkin yritysten tänne tulo tössätä lentääviin roskiin?

                               HIENOA JA ROSKATONTA KESÄÄ: