Kun kaupunkimme keskeiselle paikalle puuhataan salaisesti jotain, ollaan niin metsässä, kun ikinä voi olla. Kyseessähän on paikka, jonka lähes kaikki kaupunkilaiset näkevät päivittäin. Tällainen touhu on pöyristyttävää kuntalaisten ja demokratian aliarviointia.

  Muualla keskeisille paikoille rakentamista edeltävät ideakilpailut kuntalaisille, suunnittelukilpailut alan experteille. Mutta meillä yksi tyyppi yrittää jyrätä härkäpäisesti oman ideansa läpi. Mikä ihmeellisintä, jotkut päättäjät suostuvat tähänkin koohotukseen.

  Ymmärrän, jos Toyota on  perustamassa tänne tehdasta ja tuomassa työpaikkoja, silloin voidaan valmistelusta tehdä salainen. Sitä en ymmärrä, jos kaikki asiat ovat salaisia ja mikään niistä ei toteudu tuottavasti. Jossain vaiheessa voisi vaatia aikatauluja. Mutta , jos niitä erehdyt kysymään, on vastaus: Kysy Jumalalta!

  Elinkaeinoillassa kaikki valtuutetut saivat päivämääriä ja skenaarioita tulevasta. Merkittävä päivämäärä oli 15.9, jollin luvattiin jotain suurta! Mitään ei ole tapahtunut. Sataman liikenteen luvattiin kaksinkertaistuvan, nyt tiedetää sen putoavan entisestään. Entä elintarvikejätti satoine työpaikkoineen? Onko kaikki tämä osa haihattelua, jota kaupunkimme takaa jo 35 miljoonalla eurolla? Kunpa se ei olisi, niin toivon, mutta skeptisyys kasvaa ajan ja tapahtumien myöden.

  Tuodaanko näitä salaisia asioita esille juuri nyt, kun  luottamusmiesten huomion luullaan keskittyneen ainoastaan kouluverkkoon? Miksi näitä asioita ei voi hoitaa kuten muualla? Onko viimeinkin aika vaatia päitä vadille tai saada suoria vastauksia? Vahingoittavatko ne tahot kaupunkiamme, joiden pitäisi kehittää sitä?

Asiasta tietoa ja keskustelua Rainer Tähtisen ja Harto Forssin blogeissa sekä tietenkin Ukin Uutisissa! Joten sinne, olkaa hyvä!