Viimeinen nousukausi lurahti Uudeltakaupungilta ohi, edellistä lamaa maksetaan jatkossakin. Väki on vähentynyt ja verotulot romahtaneet. Nämä realiteetit huomioden, meidän on saatava alkaneesta nousukaudesta heti kiinni. Jos tämänkin mahdollisuuden töppäämme, olemme tuhon omia ja touhuillemme nauretaan nykyistä makeammin.

 Uudellakaupungilla on hyvä maine yritysten vastaanottajana. Nyt tätä mainetta on kyettävä markkinoimaan ja sitä kautta hyödyntämään globaalia talouden nousua. Venäjän, Saksan ja Ruotsin taloudet ovat kääntyneet voimakkaaseen kasvuun, joten vientimme nousee kohisten!

 Markkinointimme on oltava tulosvastuullista eli mitään ei saa tehdä uskon varassa, kohtuuttomalla riskillä tai niin hölmösti, että yrityshankkeista jää ainoastaan hirvittävät tappiot. Siis täytyy osata laskea, täytyy olla selkeät tavoitteet toteutumispäivämäärineen ja täytyy olla avoin avoin seuranta hankkeille, joissa kaupunki on mukana.

 Pyhärannassakin satsataan koulutukseen. Siellä opetustoimea ei pyöritä mikään "Suhmuran Santra" vaan tohtorisnainen hommattiin ko. tehtävään. Samoin on toimittava myös meillä ja nimenomaan elinkeinopuolella! Vain oikein koulutetut yritysmaailman tuntijat ja tietäjät saavat kaupunkimme välittömästi hyötymään nousukaudesta! Heitä tarvitaan ja äkkiä, kohoon pitää ottaa asia esille jo maanantaina!

 Meidän tehtävämme on tarjota yrityksille toimintaedellytykset piste! Mihinkään rahoitustouhuihin ei ole syytä lähteä. Eihän kaupunkimme ole mikään pankki tai luikureille rahaa jakava sosiaalilaitos. Tältä pohjalta edetkäämme innolla kuin orhi, mutta varmasti kuin ruuna!

 Viimeistään nyt on oltava käsillä soijatehdaskuviokin toteutuminen. Kyseessä on varsin speciaali juttu, joten suosittelen erityistä varovaisuutta. Muuten saattaa käydä niin, että kaupungin maksettavasti lurahtaa kymmeniä- ehkä jopa satoja tuhansia ellei peräti miljoonia euroja!

 Mitään varmaa en soijatehtaasta tiedä, mutta kovasti on puhuttu kuljetustarpeesta teollisuuslaitoksen ja sataman välillä. Mielestäni tehdas olisi järkevin sijoittaa niin, että siihen saataisiin pistoraide ja näin liikenne satamaan toimisi junalla. Ratkaisu olisi hiilineutraalimpi, edistäisi radan sähköistämistä ja säästäisi teitämme. Lisäksi näin säästyisi varoja ja välttyisimme liikennevaaroilta!

 Nousukausi näkyy jo Ukissakin! Näin eilen yhden valimolla työskentelevän kaverini. Hän kertoi sieltä ilouutisen: Lomautetut on kuulemma kutsuttu töihin. Se, ettei laman tuloa huomattu Uudessakaupungissa, on anteeksi annettavaa. Mutta, jos jälleen mokaamme nousukauden ja jäämme sitä paitsi, on viimeine pöllytys paikoillaan!

 Siis positiivsesti eteenpäin! Mielummin koulutetulla ammattitaidolla kuin suhmuran santroilla! Nyt Uki lähtee nousuun!

Nyt Teuvo lopettaa turhan ajelun, jättää hommat ammattilaisille, ettei käy: