Hän, kuka syyttää muita linssiluteiksi ja julkisuuden hakijoiksi, patsastelee itse kaveripiirinsä äänenkattajassa läpi viikonklopun. Hänellä on oikeus sanoa se, kuinka kaikien tulee ajatelle. Samaa mieltä saa olla, muuten olet negatiivinen mustamaalaaja.

    Minkä hallintohepun DDR menetti kyseisessä veijarissa ja mitä tuo heppu menetti, kun ei saanut hallita DDR:ssä. Siellä, kun olisi sanonut, että Warrea parempaa ei löydy, niin kaikki olisivat hymisseet: Kyl, kyl, nii luodol kuulee! Kaikki olisi ollut tosi selvää ja helppoa. Pieniporukka päättää, mitä kerrotaan ja kuinka hallitaan.

   Tiedonsaanti ,virkamiesten taholta, on todella kyseenalaista. Arkkitehdin, sivistyspalvelujohtajan, koojiin ja Pelttarin Ossin osalta en voi valittaa. Muuten vastaukset ovat ympäripyöreitä tai kyselyn kohde ei edes vastaa.

     Yritin kysyä virkamieheltä: Paljonko Uusikaupunki käyttää vuodessa konsulttipalveluihin? Kymmenennen soiton jälkeen sain asiasta vastaavan tyypin sanomaan: Ei sitä pysty sanomaan. Ei ole sellaista tiliä kuin konsulttipalvelut. Kuuluvat kuulemma jonnekkin asiantuntijapalveluiden joukkoon. Kaipa Kangas tai Haverinen tarkastuslautakunnasta kertoo joskus vastauksen kysymykseeni!

     Mistä muutamat valtuutetut ovat örähdelleet suurille johtajillemme: He olisivat halunneet lisää tietoa yhdestä hallihankkeesta, he eivät hyväksyneet juustohöyläsäästöjä, he eivät hyväksyneet laitonta rakennusmestarin nimitystä, he eivät hyväksyneet kouluremontin kulujen kasvua yli 100%:lla, he kyseenalaistivat Tontonmäen älyttömän hankkeen. Nämä muutamat asiatko ovat tehneet keväästä hirvittävän? Onko liian herkkähipiäinen tyyppi väärässä paikassa. Ja missä viipyy vastaus Aaltosen aloitteeseen?

   Pitääkö luottamushenkilöiden vapista peloissaan kuin stasin vangit vanhassa iloisessa DDR:ssä! Harmittaako joitakin, kun ei ole mielisairaaloita ja vankiloita ns. mielipidevikaisille? Eikö Suomi ole vapaa demokratia, jossa on oikeus olla erimieltä? Joskus voimme olla erimieltä ja jopa oikeassa! Eikö se ole hyvä, että sanomme mielipteemme, silloin saatte kertoa, läpyskänne välityksellä, kuinka surkeita olemme. On tietysti ikävää, kun ette saa hallita täällä omalla tyylillänne. Mutta nauttikaa tiedotusmonopolistanne, se toimii aukottomasti. Ei  pääse "juha aaltoset" kahvipöytiin pilaamaan teidän aamujanne.

   Jos kansa ei joskus örähtelisi, menisi jokin asia vikaankin. Viime valtuustokaudella, voimaklikkimme, oli liittämässä Uuttakaupunkia Raumaan. Asiaa markkinoitiin ja manipuloitiin: emme pärjää yksin, on pakko liittyä isompaa jne. kaikuivat kymät fraasinne. Kansa ei suostunut musertumaan tiedotustelaketjunne alle, vaan se nousi vastaan. Niinpä nyt eletään vapaassa Uudessakaupungissa, jossa jokainen valtuutettu ja lautakunnanjäsen saa kuulla kuntalaista ja viedä viestinsä eteenpäin. Ainoan särön tekee tähän viimeinen valtuustonkokous, jossa rajoitettiin lukuisien jäsenten puheoikeutta.

   Kaikille ulkopaikkakuntalaisille sanon, että Uusikaupunki on hieno paikka olla ja elää. Näitä rustauksia ei pidä kauhistella, meillä puhutaan asiat suoraan eikä puukoteta selkään. HYVÄÄ KESÄÄ KAIKILLE!