Kesällä maatiloilta on saatavilla erilaisa tuotteita: kurkkua, tomaatteja, kananmunia jne. Onpa maatalouden jatkojalosteitakin tarjolla esim. KUTUJUUSTOA. Mielestän nämä tuoreet tuotteet ensinnäkin maistuvat paremmlta ja toiseksi niitä suosimalla jättää ropost omalle paikkakunnalle!

  Ainoa ongelma em. tuotteiden hankinnassa on saatavuus, joka vaatii käyttäjältä viitseliäisyyttä. Tuotteiden noutamiseksi joutuu ajamaan tilalta toiselle ja polttamaan esim. biodieseliä. Jos nämä laadukkaat tuotteet saataisiin myyntiin, kaupunkimme muutamaan keskeiseen paikkaan, säästyisi ajamisen vaiva, joku sais töitä ja ehkäpä tuotteiden menekin myötä niiden hintakin laskisi; etenkin KUTUJUUSTON.

  Uudessakaupungissa on 16 000 asukasta ja kesällä väki lisääntyy tuhansilla. Jokainen heistä syö keskmäärin kilon päivässä ja sitä parempi mitä lyhyempi on ketju tuottajalta/jalostajalta kuluttajalle. Tässä ei liene mitään ihmeellistä vaikka jalosteena mainitsisinkin taas KUTUJUUSTON. Mitä muita elintarvkejalosteita meillä tuotetaan ja onko niiden keskitetyssä myynnissä ideaa, tämän halusin alotteessa, allekirjottajina Juha Aaltonen ?sdp? ja Rainer Tähtinen !PS!, selvittää.

  Nyt rahamme valahtavat usein keskusliikkeiden ja logistikan kautta muualle. Pystyisimmekö uuden myyntikanavan kautta pitämään rahamme paremmin täällä ja työllistämään kuntalaisia? Voisimmeko kenties kehittää lisää maataloustuotteiden jatkojalostusta ja entistä voimakkaammin kohottaa työllisyyttä ja elintarvikeomavaraisuuttamme!

  Olen itse nauttinut niin paikallista maissia, parsaa, valkosipulia, lukuisia salaatteja jne. Niiden maku on huomattavasti mehevämpi kuin vastaavien egyptiläisten, kiinalaisten, espanjalaitsen jne. tuotteiden. Mahdollisuuksia kannattaa tutkia ja punnita! Onko kyseessä halleihimme verrattava haihattelu vai mahdollisesti pieni egolookinen piristysruiske taloutemme tueksi?

  Ihan kaikkeen eksoottiseen ei pidä haksahtaa vaikka meiltä siihen osaamista löytyy. Kaikki muistavat Haapaniemen koulun kiinteistössä olleen turvakameroin ja asein suojellun hassisviljelmän. Onko tämä viljelmä osoitus onnistuneesta opetus- vai maatalouspolitiikasta? Ilmeisesti ensimmäisestä, koska yksikön tuolloinen vetäjä on nokkahenkilöidemme erityisessä suojeluksessa!

                     KUTU KUTU KUTUJUUSTOSSA LÖYTYY!