Muualla varaudutaan sikainfluenssaan ja riskiryhmien rokotuksiin. Meillä taudin nimi on hallihulluttelu, se on jatkukunut vuosia ja voimistuu. Taudin oireet ovat niin mielyttävät, jotta niihin ei viitsi hakea parantavaapistosta. Ensi tuntee olevansa vallassa vähän kuin Jumala, seuraavaksi saat mielihyvää hurjista lupauksista, kolmanneksi saat perässähiihtäjät hyysäämään sinua, neljänneksi hyysäjät puolustavat sinua ja peittävät epäonnistumiset ja lopuksi voit tehdä hallin hallin perään ja kansa maksaa!

  Nyt kuvio meni tosi ihmeelliseksi. Samalle alueelle kaksi pienempää yksityistä yritystä  rakentaa hallin omilla rahoillan. Entä alueen kolmas tulokas? Sille on salassa valmisteltu kunnan omistama halliyhtiö, sen saa suuren voittoa tuottavan yrityksen sisarfirma. Firma toimii naapurikaupungissa vasta kaksi vuotta sitten, reilulla kahdella miljoonalla, saneeratuissa tiloissa. Jottei hommasta löytyisi muuta kuin kirkkaimillaan himmeyttä, muuttavan yrityksen työntekijät ovat tyytyväisiä nykyiseen työpaikkaansa, myös nykyinen sijainti palvelee yritystä uutta vaihtoehtoa paremmin. Tänne siirtyvä yritys tuottaa suurella voimalla tulosta, mutta ikävä kyllä negatiivista sellaista. Miksi kunta hakkaa rahaa tämmöiseen??? Innova............Novida?

  Koko homma on täysin päätön eikä kuuluu jo kaulaansa myöten suohon uponneen kunnan konseptiin. MInkä verran salassapidetyn yrityskaappauksen teko vaikuttaa kanhden kunnan väliseen yhteistyöhön,  sillä yritys lähtee entisestä kunnasta yllättäen? Saa varmasti sukupolvi mennä hautaan ennen kuin edes puheväleihin päästään. Joku on turmion tiellä ja haihattelun hintaa maksetaan jo nyt: HYVÄSTI MINIMAAKUNTA!

  Eilisellä iltapiknikillä sain titetoa talousjohtajaltamme. Muuten, jos joku epäilee välejämme huonoksi, huomautan meidän juoneen samasta pullosta limonadia ja syöneen samaa keksiä! Siis, vielä tänään, molempien ollessa hengissä, emme me ainakaan myrkyttäneet toisiamme, joten välimme eivät ole huonot!

  Itse asiaan tunteikkaan piknikin jälkeen talousjohtaja kertoi minulle silmät kiiltäen taloutemme realiteetteja. Hän esitti kaikkien tämän kokoisten paikkakuntien olevan omalla tavallaan suossa. Nyökkäys oli vastaus tarkentavaan kysymykseeni: Muut ovat nilkkoja myöden ja me kaulaa myöden suossa?

   Tämä osoittaa elinkeinopolitiikamme olleen väärällä polulla jo reilut kymmen vuotta, joten eikös muutettaisi suuntaa? Vai odotetaanko vieläkin vastausta yläkerrasta? Muuten tämä piknikimme oli kotvasen ennen eilistä koulutuslautakunnan kokousta Mörnen kokoushuoneessa 426, jossa talousjohtaja esitelmöi kaupunkimme tilasta. AIH.....OHO...UGH.....Yhtä äkkiä alkoi tuntua tosi ikävältä vatsassa.......

Käykää Juha Aaltosen ja Raken blogeissa sekä Ukin Uutisten sivuilla tankkaamassa  hallitietoa! Olkaa hyvä!