Kouluverkon osalta oli kaksi laskelmaa. Toisessa selkeät luvut säästöineen ja siinä sivussa pienkoulut säästäen! Ensimmäisessä, vääryydellä ja viekkaudella läpi jyrätyssä, mallissa ei tarjottu mitään varmaa. Nyt tuo jälkimmäinen ungefääri homma alkaa realisoitua ja osoittaa katastrofaalisen totuutensa!

  Kyläkoululaisia joudutaan sijoittamaan Männäisten vanhaan kouluun. Siihen ei pieni pintaremontti riitä. En tiedä kaavailivatko koulujen alasajajat Männäisiin riuikuja vai mitä, mutta rakennusmääräykset edellyttävät kalliita ratkaisuja. Vanhaan kouluun joudutaan rakentamaan niin klosetteja kuin ilmastointi. Tähän lasketaan uppoavan noin 100 000€. Kun otetaan huomioon kustannusten laskija, summa saattaa helpostikin tuplaantua.

  Näinköhän olisi syytä ottaa järki käteen. Jos meillä on kaksi toimivaa koulua esim. Hallu ja Lahti sekä mahdollisesti kolmas Pohjoiskulmassa, eikö uusien kulujen torjumiseksi kannattaisi käyttää näitä vanhoja toimivia kouluja? Säästettäisiin rahaa ja lapset saisivat käydä lähikoulua? Vai meneekö tässäkin asiassa päätön periaate järjen ja lasten edun edelle?!

                                           KOULUT ON OHI!