JOS OMISTAISIT TÄMÄN REKAN, PALKKAISITKO KEVERISI NYKYISEN KUSKIN SIJAAN?:

 

Meneillään oleva valtuustokausi osoittaa kaupunkimme olevan kavereiden kylä. Täällä ihmiset ovat eriarvoisia ja tätä arvoasteikkoa luotaessa ei pätevyydellä, tuottavuudella, onnistumisella, inhimillisyydellä, oikeamielisyydellä, rehellisyydellä tai kristillisellä lähimmäisen rakkaudella ole minkäänlaista virkaa.

 Kaveri saa temmeltää ja siinä sivussa tuottaa miljoonilla vahinkoa kenenkään puuttumatta asioiden kulkuun. Hallitus siunaa ensin kaiken. Seuraavaksi valtuusto hoitaa oman osuutensa. Jos joku ei alistu tähän pohjattomien tappioden siunaamiseen, saa hän kaikki kaverit ja kaverien kaveritkin silmilleen. Valheilla höystetyillä julkaisuilla yritetäänhäpäistä heidät, ketkä eivät antaneet periksi. Heidätkin täytyy hiljentää, ketkä vielä jaksavat toitottaa realismia tässä illuusiokuplien poksahtelussa.

 Kun rehellisesti katsomme menneitä kolme vuotta ja pohdimme sanomisia ja tekemisiä, emmekö voi viimeinkin todeta olevamme onnettomien amatöörien armoilla. Meidän pitäisi olla elinkeinoelämän ykköskunta ja oikea yritysmagneetti, mutta yritykset vähenevät täällä! Meillä väkiluvun pitäisi lisääntyä ja elämme asuntopulan kourissa, mutta jo nyt tänäkin vuonna on 134 ihmistä muuttanut täältä pois. Meillä on joka vuosi luvattu säästöjä, mutta miljoonilla on tullut persnettoa. Meillä hävitettiin pieniä kouluja, jottei opetushenkilökuntaa tarvitsisi lomauttaa, jotta saataisiin säästöjä  ja jotta perusopetukseen saataisiin lisää  rahaa ja puhuttiin jopa sadoistatuhansista. Mikään ei näistäkään toteutunut!

  Mitä on tehty miljoona säästöjen saavuttamiseksi? Lopetettiin terveyspalvelut kahdesta entisestä kuntakeskuksesta, yritettiin rahastaa vanhuksia heille lahjoituksena annettujen kuntolaitteiden käytöstä jne. jne. Säästömme ovat pelkkää näpertelyä.  Nämä säästökohteet osoittavat sen epärealistisuuden epäinhimillisyyden, missä valmistelijamme ja hallitus elää. Olemme täysin surrelistisen tumpelosakin armoilla ja silti valtuusto hiljaisesti siunaa kaiken. Törkeintä on se, että joku yrittää kuitata pohjattoman tappion teon ja sen jatkumisen lauseella: HE YRITTIVÄT PARHAANSA!

 Luottamusmies on vastuussa kaupunkilaisille, heidän asioitaan hänen tulee ajaa eikä hyysätä kavereitaan. Nyt on luvattu miljoonien säästöt, myyty miljoonilla kuntalaisten omaisuutta ja taas ollaan miljoonia perseellään. Tätätäkö kaupunkilaiset odottavat valtuutetuilta, tämänkö vuoksi he äänistivät juuri nämä ihmiset valtuustoon? Äänestettiinkö ensimmäistäkään valtuutettua siksi, että hän vain ja ainoastaan puolustaisi kaveriaan, kuka vähät välittäisi kaupunkilaisen edusta. Peruskysymyskaupunginvaltuutetulle on kaupunkimme tulevaisuuden kannalta tämä: 

HALUATKO  KAUPUNKIMME ASIOITA HOITAMAAN TUMPELOITA KAVEREITA  VAI PÄTEVIÄ OSAAJIA?!